Micro

Επιστολή του Νίκου Φίλη στη «Δημοκρατία» για τα «γεμάτα εμπάθεια και ανακρίβειες» δημοσιεύματα

Η επιστολή του Νίκου Φίλη προς την εφημερίδα

Προς κ. Ιωάννη Ν.  Φιλιππάκη,

Εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2017

Κύριε Φιλιππάκη

Παρακολουθώ, το σχεδόν καθημερινό bullying στο οποίο επιδίδεται η εφημερίδα σας απέναντι στο πρόσωπό μου.

Δικαίωμά σας!

(Εφόσον , έτσι, αντιλαμβάνεστε τα δημοσιογραφική αποστολή σας)

Όμως, όπως σας είναι γνωστό, η επιτυχημένη παραπληροφόρηση, προκειμένου, να επιτύχει τους στόχους της, όσο χοντροκομμένη κι αν είναι, πρέπει να περιέχει έστω και έναν κόκκο αλήθειας. Oύτε καν αυτό  δεν επιτυγχάνουν τα γεμάτα εμπάθεια και ηθελημένες ανακρίβειες  δημοσιεύματά σας εναντίον μου.

Για παράδειγμα, στο σημερινό (10/3/2017) πρωτοσέλιδο δημοσίευμά σας, εμφανίζετε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αφήνει «παντελώς ακάλυπτο τον Φίλη για όσα είχαν ειπωθεί στο Μαξίμου μεταξύ Ιερώνυμου –Τσίπρα» και παραπέμπετε τους αναγνώστες σας στη σελ. 12 για περισσότερες πληροφορίες.

Όμως, εκεί, διαλέγετε να πετσοκόψετε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και, όλως τυχαίως, να αποσιωπήσετε το σχετικό με το θέμα απόσπασμα. Σε αυτό ο κ. Τζανακόπουλος, με τον πιο επίσημο και θεσμικό τρόπο κάλυψε απολύτως την πολιτική που ασκήσαμε  στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών,  η οποία συνεχίζεται από τη σημερινή ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και διατύπωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εκπεφρασμένη θέση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού επί του θέματος.

Για την πλήρη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού και με την ελπίδα ότι θα το δημοσιεύσετε παραθέτω το απόσπασμα που παραλείψατε και που δημοσιεύτηκε στο σύνολο του τύπου:

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος: «…Η θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εκφραστεί από τον τότε αρμόδιο υπουργό και τον νυν αρμόδιο υπουργό αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε σχετική παρέμβασή του στη Βουλή.

Αυτή είναι και η θέση η οποία υλοποιείται …»

Και, αν, ούτε αυτή η σαφέστατη θέση  σας αρκεί, σας καλώ να ακονίσετε τη σκέψη σας: Αν, ίσχυαν αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Ιερώνυμος, ότι, δήθεν, ο πρωθυπουργός τού υποσχέθηκε να γίνει διάλογος από μηδενική βάση για τα Θρησκευτικά, δεν θα έπρεπε, έστω, μετά τη δική μου απομάκρυνση να παγώσει ή να ματαιωθεί η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων;

Συνέβη κάτι τέτοιο;

Όχι, βέβαια!

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει ότι τα νέα προγράμματα Θρησκευτικών εφαρμόζονται κανονικά και θα αξιολογηθούν στο τέλος του σχολικού έτους με τη συνεργασία και της Ιεραρχίας  (τονίζω, συνεργασία,  όπως,  άλλωστε,  προβλέπει το άρθρο 2 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος,  και όχι συναπόφαση).

Συνεπώς, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι, για τη συνάντηση της 5ης Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου. Πολύ περισσότερο, όταν τα «πρακτικά» της συγκεκριμένης σύσκεψης που επικαλείται ο Αρχιεπίσκοπος, πολύ απλά δεν υπάρχουν, για το λόγο ότι ΔΕΝ κρατήθηκαν πρακτικά, όπως μπορούν να βεβαιώσουν όλοι οι μετέχοντες.

Και, βέβαια, μετά από όλα αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα, ούτε εγώ ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχουμε ανάγκη  να ρίξουμε λάδι στη φωτιά και να προσάψουμε στον Αρχιεπίσκοπο χαρακτηρισμούς ή συμπεριφορά που δεν τιμά την ενάτη εντολή για να γίνουμε πιστευτοί.

Με τη βεβαιότητα ότι θα δημοσιεύσετε την επιστολή μου, σας εύχομαι καλησπέρα και να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Νίκος Φίλης 

Πηγή: Left.gr