Macro

Επισημάνσεις

Πολύ σωστά το σκέφτηκαν οι επιτελείς του Κ. Μητσοτάκη: Αν δεν βάλουμε προεκλογικά θέμα επταήμερης εργασίας, πότε θα το βάλουμε;

Να καταλάβει και ο κόσμος ότι έχουμε όραμα για την ανάπτυξη, δεν είμαστε τίποτα κολλημένοι στις ιδεοληψίες του χθες.

Και να αποστομώσουμε και τους μαδούρους, που λένε ότι ο Μητσοτάκης είναι εναντίον της πλήρους απασχόλησης. Υπάρχει πληρέστερη απασχόληση από την εργασία επτά ημερών;

Μετά ο Μητσοτάκης προσπάθησε να τα μαζέψει. Δεν έχω τίποτα εναντίον του πενθημέρου, είπε. Έχω φίλους που δουλεύουν πενθήμερο.

Εμείς η Ν.Δ. είμαστε ένα μεγάλο κόμμα που αγαπάμε όλους τους εργαζόμενους, συμπλήρωσε. Ακόμα και τους επισφαλείς.

Γιατί βοηθάνε τους επιχειρηματίες να βγάζουν λεφτά και γενικότερα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου.

Και η ιδέα να καταργηθεί ο υποκατώτατος δική μας ήταν. Αλλά ήρθε ο αλήτης ο Τσίπρας και μας αντέγραψε στην ψύχρα.

Τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά. Αντίστοιχη διαμάχη είχε ξεσπάσει στο παρελθόν ανάμεσα στον Τσιτσάνη και τον Μπάμπη Μπακάλη.

Ο Μητσοτάκης είπε επίσης ότι αγαπάει τόσο πολύ τους εργαζόμενους και είναι υπέρ και μιας λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού.

Εντάξει, εδώ το παράκανε λίγο, αλλά εκλογές έρχονται, θα πει και μια κουβέντα παραπάνω.

Τον οποίο κατώτατο μισθό, όπως όλοι θυμόμαστε, είχε έρθει ένα ρακούν το 2013 και τον είχε μειώσει.

Αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία, τους διευκρίνισε, διότι θα ωφεληθείτε πολύ περισσότερο από την αναπτυξιακή έκρηξη, τις επενδύσεις και το ζεστό χρήμα που θα κατακλύσει την οικονομία όταν θα απαλλάξουμε τους εργοδότες σας από τη φορολογία και την υποχρέωση να σας καταβάλλουν ΙΚΑ.

Εκεί μάλλον τον χειροκρότησαν όρθιοι, αλλά δυστυχώς η Πειραιώς δεν έδωσε φωτογραφίες από την εκδήλωση και δεν αποτυπώθηκε το στιγμιότυπο.

Η άλλη επαναστατική πρόταση του Μητσοτάκη ήταν να δώσουμε τμήματα των νοσοκομείων για εκμετάλλευση σε ιδιώτες. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Είναι το λεγόμενο Ακτινοδιαγνωστικό Πινοσέτ.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ένας όμιλος υπηρεσιών υγείας, μια αλυσίδα κέντρων αδυνατίσματος και δύο εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος.

Και για να είμαστε τίμιοι, όποιος έχει έρθει σε ελάχιστη επαφή με ιδιωτική κλινική γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες προσφέρονται σχεδόν τζάμπα, και οι υπερχρεώσεις και η κερδοσκοπία δεν υπάρχουν ούτε σαν σκέψη.

Τόσο που σχεδόν νιώθεις σαν να κλέβεις εκκλησία.

Πάντως, αυτή η ιδέα του Μητσοτάκη, να αγοράζει το Δημόσιο υπηρεσίες από ιδιώτες, δεν είναι τόσο φρέσκια όσο ακούγεται.

Υπάρχει από τότε που πήγαιναν διάφοροι στον σουλτάνο, του προπλήρωναν τα έσοδα από τη φορολογία και αναλάμβαναν μετά να τα μαζέψουν μόνοι τους.

Και αυτό το σύστημα ήταν πολύ δημοφιλές στους φορολογούμενους.

Κόστιζε λιγότερο στον σουλτάνο και προσέφερε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Και η αλήθεια είναι ότι, ειδικά στον τομέα της Υγείας, η σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα έχει δώσει ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα στον τομέα της υπερκοστολόγησης προμηθειών.

Σε άλλα νέα, στην Πειραιώς υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι αδιαφορούν πλήρως για τη 13η σύνταξη και τους απασχολούν μόνο το κότερο, ο Πολάκης και η εταιρεία που είχε ο πατέρας του Τσίπρα στη χούντα. Λογικό ακούγεται.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος είπε σε συγκέντρωση ότι δεν θέλει να διχάσει τους Έλληνες, αλλά να τους ενώσει και γι’ αυτό ό,τι ελαφρύνσεις θα κάνει στους φτωχούς θα τις κάνει και στους πλούσιους.

Όταν ήταν μικρός, ο αγαπημένος του ήρωας ήταν ο σερίφης του Νότιγχαμ.

Σχέδιο νοθείας κατήγγειλε ο γραμματέας της Ν.Δ. Μάλλον κάτι φοβούνται. Ή χάνουν τις ευρωεκλογές ή δεν περνάει στον δεύτερο γύρο ο Μαρινάκης.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Κυριάκος θα έχει πρόβλημα.

Στη δεύτερη ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξει και χώρα.

Κατά μία άλλη εκδοχή, η Ν.Δ. προσπαθεί να αφυπνίσει τη μεσαία τάξη βλέποντας τους σιδεράδες, τους τσαγκάρηδες, τους νερουλάδες, τους ντενεκετζήδες, τους χαμάληδες, τις πλύστρες, τις μπαλωματούδες και τις μανάβισσες που κατακλύζουν τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Την τελευταία φορά που δεν αντέδρασε εγκαίρως η μεσαία τάξη όλοι αυτοί πήγανε και γκρεμίσανε τη Βαστίλλη.

Βασικά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να ψηφίσουν τα δέντρα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να το υλοποιήσει, γιατί κάθε τάση προωθούσε τα δικά της και υπήρχε πρόβλημα με τη σταυροδοσία.

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή