Macro

Επισημάνσεις

Το πρόγραμμα υποδομών της Ν.Δ. ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Εκτός από έργα που υλοποιεί ήδη ο Σπίρτζης, περιλαμβάνει και έργα που υλοποιούν ο Σταθάκης και η Δούρου.

Υπάρχουν βέβαια σημαντικά περιθώρια για βελτιώσεις στις συμβάσεις, προκειμένου να καταστούν λίγο περισσότερο επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο οι συριζομαδούροι παρέλαβαν εκεί που το είχε αφήσει ο Γαλέριος το 305 μ.Χ.

Ως γνωστόν, ο Γαλέριος δεν τελείωσε το έργο, γιατί είχε να ασχοληθεί με τους διωγμούς των χριστιανών και χρειαζόταν τα κονδύλια για να αγοράσει λιοντάρια.

Το συνέχισε όμως ο Κούβελας, που προσέθεσε μια τρύπα και μια ταμπέλα το 1987 μ.Χ.

Από ‘κεί το παρέλαβαν οι συριζομαδούροι και απειλούν να το τελειώσουν σε ενάμιση χρόνο.

Αλλά, όπως κατήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης, ενάμιση χρόνο πριν παραδοθεί το έργο δεν υπάρχουν εκδοτικά μηχανήματα, αλλά μόνο κάτι ζωγραφιστά σε μουσαμάδες.

Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς το σκεφτήκαμε. Χωρίς εκδοτικά μηχανήματα, πώς διάολο τις ανοίγουν τις σήραγγες;

Είναι σαν να χτίζεις κυλικείο πριν το εφοδιάσεις με τυρόπιτες.

Εκτός από τις υποδομές, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε και μία παρέμβαση για τα κόκκινα δάνεια, όπου ζήτησε να επιβραβευθούν οι συνεπείς δανειολήπτες και να τιμωρηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Έχει μηδενική ανοχή στους στρατηγικούς κακοπληρωτές ο Μητσοτάκης. Και στον «Κήρυκα» Χανίων συνεχώς γι’ αυτό το θέμα έγραφε.

Ενώ η Ν.Δ. αναδεικνύεται συνεπής δανειολήπτης της χρονιάς για τα τελευταία πέντε συνεχόμενα χρόνια.

Ήτανε και το ΠΑΣΟΚ συνεπής δανειολήπτης, αλλά χάθηκε ξαφνικά χωρίς να αφήσει ίχνη. Ούτε καν ο ΑΦΜ του δεν βρέθηκε.

Λένε όμως ότι, αν το προφέρεις φωναχτά μια νύχτα με πανσέληνο κάτω από ένα δέντρο καμένο από κεραυνό, εμφανίζεται η σκιά του Τσουκάτου να μεταφέρει σακούλες.

Κακώς στοχοποιήθηκε ο Πάσχας. Στον καθένα θα μπορούσε να συμβεί να δώσει ένα μετοχοδάνειο 800 χιλιάρικα στον εαυτό του και μετά να το εξαφανίσει.

Υποθέτουμε πως θα έχει αναθέσει και σε μια εισπρακτική εταιρεία να του τηλεφωνάει τρεις φορές τη μέρα.

Τι να κάνουμε, σε μετοχές το πήρε το δάνειο. Ας αγοράζατε μετοχές της Εθνικής, να ανέβαινε η αξία τους, να το αποπλήρωνε κανονικά.

Δυστυχώς, έπεσαν οι μετοχές και την πατήσατε. Συμβαίνουν αυτά.

Τώρα δηλαδή που το αποπληρώσατε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καλύτερα είναι;

Εξάλλου δεν ήταν μόνο ο Πάσχας, το είχανε πάρει κι άλλοι. Συνήθης πρακτική ονομάζεται αυτό στις τράπεζες.

Μόνο οι εισαγγελείς το λένε απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης το πλιάτσικο στον χρηματοπιστωτικό τομέα ονομάζεται «bonus». Να που μάθαμε και κάτι από αυτή την υπόθεση.

Βεβαίως και είναι ένδειξη διαπλοκής η συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, ως γνωστόν, αν δεν συμπεριλάβεις τον επιχειρηματία στο ευρωψηφοδέλτιό σου, η διαπλοκή δεν λειτουργεί σωστά.

Και επιπλέον οργάνωνε στον Πειραιά συσσίτια για πρόσφυγες. Ενώ, αν τους πυροβολούσε, θα ήταν τουλάχιστον λιγότερο εκτεθειμένος σε πολιτικές επιθέσεις από την αντιπολίτευση.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι η υποψηφιότητα Κόκκαλη συνιστά ωμή παραβίαση των αρχών του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού που έχει επιβάλει στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τελευταία του έχει ξεφύγει λίγο η διαιτησία, αλλά τουλάχιστον ελέγχει πλήρως τη Νέα Δημοκρατία.

Δίκιο έχει ο Κώστας Μπακογιάννης. Ένας δήμαρχος δεν χρειάζεται να έχει άποψη για την κλιματική αλλαγή. Χρειάζονται μόνο τεχνοκρατικές προσεγγίσεις, όπως π.χ. ότι τα σκουπίδια πρέπει να τα μαζεύουν εργολάβοι απασχολώντας ανασφάλιστους των 200 ευρώ.

Μας κοστίζει βέβαια κάτι παραπάνω, όπως αποδείχτηκε από τα νοσοκομεία, αλλά, αν είναι να χτυπήσουμε τις αριστερές ιδεοληψίες, αξίζει τον κόπο.

Άλλωστε σημασία δεν έχει το χρώμα της γάτας, αρκεί να βγάζει αρκετά ο ιδιοκτήτης της από τα ποντίκια που πιάνει.

Άρα να κοστολογεί ακριβά τα ποντίκια στον πελάτη και να πληρώνει λίγα σε κροκέτες για τη γάτα. Τα έχει εξηγήσει ο Ντενγκ Χσιαοπίνγκ αυτά, μην επαναλαμβανόμαστε.

Όταν πάντως ζήταγε από την κυβέρνηση να πάει τεχνητό χιόνι στα χιονοδρομικά του Καρπενησίου, είχε άποψη για την κλιματική αλλαγή ο Μπακογιάννης, ε;

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή