Macro

Επισημάνσεις

Με τίμια γραμμή Εδεσσαϊκού τοποθετήθηκε τελικώς ο Κ. Σημίτης για τις Πρέσπες.

Χρειαζόταν μια συμφωνία, αλλά η κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα οφ σάιντ την ώρα που την υπέγραφε γιατί ο Κατρούγκαλος ήταν ακάλυπτος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα την ώρα που υπέγραφε ο Κοτζιάς και ο Νίμιτς δεν σφύριξε.

Οπότε, ψηφίστε ΚΙΝ.ΑΛΛ. να δούμε τι θα καταλάβετε, κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Καθυστέρησε τρεις μήνες να μιλήσει για τη συμφωνία διότι προφανώς τη μελετούσε.

Είπε επίσης ότι χρειάζονται θαρραλέες αλλαγές στη φορολογία και στο ασφαλιστικό, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν χρειάζονται άλλωστε περαιτέρω επεξηγήσεις. Ψηφίστε εσείς τις θαρραλέες αλλαγές και θα τις δείτε μετά.

Αν είχαν κάτι κακό στο μυαλό τους, δεν θα μας το είχε πει ο Μαλέλης;

Το πιο δραματικό σημείο της ομιλίας του Σημίτη, πάντως, ήταν όταν είπε πόσο στενοχωριέται που η χώρα βουλιάζει στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Είναι σαν να στενοχωριέται ο Μπετόβεν που η χώρα βουλιάζει στη μουσική.

Γίγας του φιλελευθερισμού ο Μητσοτάκης, πέταξε έξω τον Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά μια ανακοίνωση για τις επιθέσεις στους πρόσφυγες δεν έχει καταφέρει να βγάλει.

Πήγε όμως επίσκεψη στο Ελληνικό με γυαλιά ηλίου και κοίταζε τον ορίζοντα για να μας δείξει πόσο μεγάλη ονειρεύεται την επένδυση.

Ενώ οι συριζομαδούροι που το έχουν ρίξει στον Σερζ Λατούς σχεδιάζουν μια επένδυση εκατό τετραγωνικών με ουρανοξύστες εβδομήντα πόντων.

Κι ένα καζίνο λυόμενο, που θα παίζεις μόνο ξερή.

Το υπόλοιπο θα γίνει τροπικό δάσος και θα παραδοθεί σε πύθωνες και σκορπιούς τρεισήμισι κιλών.

Όχι, για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνο πράγμα είναι η ήπια αποανάπτυξη.

Έχει σκαλώσει πολύ ο Μητσοτάκης με την ήπια αποανάπτυξη των συριζαίων. Ένα σοβαρός πολιτικός που επικαλείται εξωγήινους από τον Υμηττό δεν ανέχεται να λέγονται τέτοιες μαλακίες.

Σε άλλα νέα, μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και η Ν.Δ. θα εστιάσει σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη, όπως οι 8 τόνοι χρυσού από τη Βενεζουέλα, ο ουρανοξύστης του Μοράλες και ο δεκανέας που τραγούδαγε «Μακεδονία ξακουστή».

Σε ό,τι αφορά τον Όρμπαν, το ΕΛΚ ανέθεσε σε μια επιτροπή σοφών να τον παρακολουθεί προσεκτικά για να διαπιστώσει αν οι θέσεις του είναι συμβατές με τις αρχές της ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Έτσι μπράβο, χρειαζόταν η επιτροπή σοφών, γιατί με γυμνό μάτι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

Θα του κάνουν καλλιέργεια ούρων κάθε δύο μήνες και θα δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του.

Δεν είναι κατάσταση αυτή στη ΓΣΕΕ, να πλακώνονται έτσι. Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση εξαπολύει επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων.

Υπάρχουν βέβαια και οι ντελιβεράδες που χρειάζονται κάποια συνδικαλιστική στήριξη, αλλά αυτούς τους θυμούνται όταν παραγγέλνουν σουβλάκια.

Η σύγκρουση προέκυψε στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας και αφορούσε τη νομιμοποίηση 185 εκλεγμένων αντιπροσώπων από την Ομοσπονδία Σαλεπιτζήδων και Συναφών Επαγγελμάτων Κάτω Ξυλοκάστρου.

Εξαιρετικά παιδιά όλοι τους και απ’ ό,τι κατήγγειλε και το ΠΑΜΕ πρέπει να τους κουβάλησαν από το ίδιο γυμναστήριο.

Για να δείτε ότι είστε κακόπιστοι, η Novartis, λέει, έκανε επισταμένο εσωτερικό έλεγχο και διαπίστωσε ότι δεν έχει λαδώσει κανέναν.

Η Ν.Δ. έβγαλε και ανακοίνωση ότι αισθάνεται δικαιωμένη.

Μία καταχώρηση υπήρχε στις λογιστικές καταστάσεις τής εταιρείας για λάδωμα και αφορούσε το ποδήλατο του διευθύνοντος συμβούλου.

Τέτοιο θρίαμβο της διαφάνειας είχαμε να δούμε από τότε που το ΠΑΣΟΚ έψαξε τα βιβλία του και διαπίστωσε ότι δεν τα έχει πάρει από τη Siemens.

Είχε δώσει μάλιστα στη δημοσιότητα και κάτι χειρόγραφες καταστάσεις με τα βερεσέδια στο καφενείο, γιατί ήταν οι μόνες που δεν είχανε κάψει.

Απεναντίας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στον δικό του εσωτερικό έλεγχο διαπίστωσε ότι το Άγιον Φως το ανάβει με αναπτήρα.

Πέσαμε από τα σύννεφα. Τώρα θα βγει και το Ροβανιέμι και θα ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Δεν το περιμέναμε αυτό από το Άγιο Φως. Έναν αρχηγό κράτους είχαμε και μεις σε υπόληψη και μας βγήκε μούφα.

Να δούμε φέτος με τι μούτρα θα αντιμετωπίσει το άγημα που θα του αποδίδει τιμές και την μπάντα της Αεροπορίας.

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή