Macro

Επισημάνσεις

Εξανέστη η Ν.Δ. με την αποφυλάκιση του Φλώρου. Από τότε που το έσκασε ο Χριστοφοράκος είχε να κάνει τόση φασαρία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φλώρος άξιζε και κάποιου ανθρωπισμού. Δεν είναι παλικάρι να αντέχει στις φυλακές, σαν τον Τσοχατζόπουλο και τον Μαρτίνη.

Το κακό είναι ότι μόλις αποφυλακίστηκε ο Φλώρος, κρύφτηκε ο Βορίδης. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ήταν και η εβδομάδα που γιορτάζουμε την ήττα των κομμουνιστών στον Γράμμο.

Προφανώς, ο Βορίδης φοβήθηκε μην του κάνει καμιά ερώτηση και τον στριμώξει ο ΣΚΑΪ.

Η οργή πάντως της Ν.Δ. για την αποφυλάκιση εγκληματιών του πλούτου, ήταν εντυπωσιακή. Πρέπει να τους έχει μείνει από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πάθει σοσιαλμανία.

Γι’ αυτό άλλωστε ζητάνε κρεμάλες για τη Novartis.

Οργίασαν τα σενάρια για τον ανασχηματισμό, όποιος δεν μιλάει στα κανάλια σαν τον Ψαριανό, ακούστηκε ότι θα πάρει υπουργείο.

Είχαν ετοιμάσει και τα αφιερώματα. Αποτυχημένος, πολιτικό μηδενικό, Δούρειος Ίππος, σιγά τον κεντροαριστερό και τέτοια.

Για την Ξενογιαννακοπούλου είπαν τελικά ότι κάνει προσωπική πολιτική και ότι εγκατέλειψε την παράταξη μαζί με δύο εκατομμύρια οχτακόσιες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Και ότι είναι άχρωμη και απαρατήρητη. Σε αντίθεση π.χ. με τη Νίκη Κεραμέως, που είναι χαμηλών τόνων, σοβαρή και μετρημένη.

Για τη Μυρσίνη Ζορμπά είπαν ότι δεν τη θυμούνται καν. Όταν ήταν ευρωβουλευτής, αυτοί ήταν κάθε βράδι στα μπουζούκια και το πρωί παίζανε χρηματιστήριο.

Ενδιαμέσως χτίζανε την ισχυρή Ελλάδα, καπνίζοντας κοχίμπες στη Μηλιώνη με υγιείς επιχειρηματίες.

Αλλά ότι η υπουργοποίηση της Ζορμπά σηματοδοτεί μια απέχθεια των Συριζαίων στην αριστεία, τη σηματοδοτεί. Να το λέμε αυτό.

Λες και δεν μας έφτανε ο άλλος ο κάγκουρας, ο Γαβρόγλου.

Έχει δίκιο η Ν.Δ. Δεν θα πέσει στο επίπεδο του διχαστικού λόγου της Αχτσιόγλου και να τοποθετηθεί για τις συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό.

Θα επιμείνει στην αντιπαράθεση ουσίας, ανεβάζοντας στο Ίνσταγκραμ φωτογραφίες του Κυριάκου με γκλίτσες από τα Τζουμέρκα.

Για μια Ελλάδα που δεν θα στενάζει κάτω από το βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Και στην οποία οι πλούσιοι θα αποτινάξουν από πάνω τους τη φορολογία και θα ζήσουν επιτέλους ελεύθεροι.

Διότι το βασικό πρόβλημα για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι ότι μας κοστίζουν πολύ οι φτωχοί.

Ενώ θα μπορούσαν να στηριχτούν λίγο περισσότερο στις δυνάμεις τους, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν κάτι παραπάνω οι πλούσιοι.

Σε άλλα νέα, ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους, που ήδη ανακοίνωσε ότι καταργείται η κυβέρνηση.

Δεν διευκρίνισε αν προηγουμένως θα τον επαναφέρει ή θα τον ξανακαταργήσει δεύτερη φορά στο καπάκι.

Άλλωστε αυτός τον επέβαλε και ξέρει από πού αποσυναρμολογείται. Η κυβέρνηση τον καταργεί για να κάνει λαϊκισμό.

Τότε που τον θέσπιζε η Ν.Δ., βέβαια, ήταν αναγκαίο αναπτυξιακό μέτρο. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα 200 δισεκατομμύρια μέσα, είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες και δεν χρειάζεται.

Τι λέτε ρε; Θα χάσει ο ΣΚΑΪ τέτοια ευκαιρία να την πέσει στην κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή το tweet ήταν ψεύτικο; Εδώ βάζουνε τα οικονομικά διαγράμματα ανάποδα για να δείχνουν καλύτερα.

Τελικά όλο το κράξιμο από αυτή την υπόθεση κατάφερε και το έφαγε ο Πορτοσάλτε. Μια ολόκληρη νύχτα πάλευε.

Το ερώτημα είναι γιατί να πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ 0.06 λεπτά το tweet, όταν έχει αυτόν που του δουλεύει τζάμπα.

Με μεγάλη πολιτική εκδήλωση στη Χαριλάου Τρικούπη θα εορταστούν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, ιδρυτή του ΚΙΝ.ΑΛ.

Θα αποκαλυφθεί και αναμνηστική πλάκα στην είσοδο, με όλα τα διατελέσαντα ΑΦΜ του κόμματος.

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή