Macro

Επισημάνσεις

Δεν το ξέραμε ότι είναι θεσμική ύβρις να παίρνεις τηλέφωνο τον Στουρνάρα. Παραβιάζει, λέει, την ιερή αρχή της αυτονομίας των τραπεζών.

Ντροπή, Πολάκη. Θα ρίξει ο Θεός capital controls να μας κάψει.

Είναι σαν να απασχολείς τον Μωυσή την ώρα που κατεβάζει τις πλάκες από το βουνό.

Βασικά, όταν έχεις μουστάκι, είσαι από τα Σφακιά και λες στον άλλον «θα περάσω από ’κεί», θεωρείται εκφοβισμός μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

Και μάλιστα όταν το λες με μαντινάδα.

Ειδικά όταν το κάνεις σε κεντρικό τραπεζίτη, που είναι είδος ευαίσθητο, αγχώνεται πολύ και τρομάζει εύκολα.

Κανονίστε, τώρα που ηρέμησαν οι υπερπατριώτες, να μαζευτούν οι φιλελέδες με κρεμάλες στο Σύνταγμα.

Και να φωνάζουν “Αλήτες Προδότες Κρατικιστές”.

Επίσης ποτέ δεν λες στην τράπεζα «ηχογραφώ την συνομιλία μας». Μόνο η τράπεζα έχει δικαίωμα να ηχογραφεί τις συνομιλίες σας.

Αντίκειται στους φυσικούς νόμους. Είναι σαν να παίρνεις τηλέφωνο την εισπρακτική και να λες “γεια σας, σας παίρνω για να σας υπενθυμίσω τη δόση που σας χρωστάω”.

Ή σαν να σε παίρνει ο υδραυλικός σου να του επισκευάσεις το καζανάκι.

Και δεν μπορείς να υποδεικνύεις στον τραπεζίτη ποια δάνεια θα ελέγξει. Είναι σαν να υποδεικνύεις στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων τι να κάνει μέσα στον Πανάγιο Τάφο.

Ή στον καπετάνιο του «Ρομίλντα», πώς θα δέσει στον μόλο.

Δικαίως η Ν.Δ. μίλησε για εσχάτη προδοσία και απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος. Και ξέρουμε πόσο προσεκτική είναι σε αυτά τα θέματα.

Είδαμε και το ρεπορτάζ του Υποφάντη στον ΣΚΑΪ άλλωστε.

Τώρα η Ν.Δ. έχει πάρει τον Πολάκη και τον κουνάει στους κεντροαριστερούς για να φοβηθούν και να μην προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι, συν τοις άλλοις, έχει βάλει και 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στο ΕΣΥ και οδηγεί τη χώρα στα βράχια.

Πώς θα το άντεχε αυτό ο Κώστας Σημίτης, που προσπαθούσε να πετάξει εκτός ΕΣΥ και τους ασφαλισμένους και να αφήσει μόνο τους εργολάβους;

Δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει το έργο του, γιατί είχε παρατήσει κάτι σακούλες ο Τσουκάτος στο γραφείο του και τον εμπόδιζαν.

Πουλήσαμε και τη Μακεδονία για να μηδενίσουμε τα ελλείμματα των νοσοκομείων άλλωστε, είναι γνωστό αυτό.

Το καταγγέλλει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει ο Γιάννης ο Λοβέρδος, ο πρώτος δημοσιογράφος που είχε την τόλμη να αποκαλύψει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που η Γη είναι επίπεδη.

Και ότι 3.000 συριζαίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους είχαν πάρει συμπτωματικά όλοι ρεπό την 11η Σεπτεμβρίου.

Και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει fake news.

Διότι θέλει συστηματική δουλειά και φαντασία η πολιτική. Με τα 200 δις. που μας κόστισε η διαπραγμάτευση του 2015, δεν πας μακριά, όλος ο κόσμος τα ξέρει αυτά πλέον.

Είναι αδικία πάντως να επιβραβεύεται ο υπερβάλλων ζήλος του Λοβέρδου και ο υπερβάλλων ζήλος του Υποφάντη να παραδίδεται στη χλεύη του τουίτερ.

Και στο κάτω – κάτω ο Υποφάντης δεν είπε fake news. Ζήτησε δάνειο 100.000 από το ΑΤΜ και το ΑΤΜ δεν του το έδωσε. Ψέματα είναι;

Κι εσείς πάλι, μην δείτε τη Νέα Δημοκρατία να απαντάει σε δηλώσεις του Τσακαλώτου, τις οποίες προηγουμένως έχει διαστρεβλώσει, αμέσως να το κάνετε θέμα.

Είναι τοξική αυτή η σχολαστικότητα και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου, να το ξέρετε.

Ιδεολογικό μέτωπο με όλη την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία έχει ξεκινήσει η Εύα Καϊλή προκειμένου να αποτρέψει την απορρόφησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει επίσης ότι ένας που προσέγγισε τον Τσίπρα εξαφανίστηκε πολιτικά, ενώ ένας άλλος που αντέγραψε το γράμμα της και το έστειλε σε άλλους 15 κέρδισε 20 μονάδες στις εκλογές και πήρε πολλά υπουργεία.

Το κείμενο το υπογράφει ως επικεφαλής των ευρωβουλευτών της «Ελιάς», με την υποσημείωση ότι είναι το ίδιο πράγμα με το ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά ονομάζεται αλλιώς για φορολογικούς λόγους.

 

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή