Macro

Επισημάνσεις

Ελάτε τώρα που σας εντυπωσίασαν αυτά που είπε ο Τσουκάτος. Δεν το ξέρατε ότι το ΠΑΣΟΚ ζούσε πάνω από τις δυνατότητές μας;

Με μίζες χτίστηκε η ισχυρή Ελλάδα. Πώς θα χτιζόταν, με αναγκαστικές κολεκτιβοποιήσεις και κολχόζ; Ή με πενταετή πλάνα;

Ευτυχώς πάντως που ο Σημίτης δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά, γιατί θα τους είχε πάρει ο διάολος όλους. Από το παράθυρο θα τους είχε πετάξει.

Η ψυχούλα τους το ξέρει με τι τρόμο ανεβοκατεβάζανε τις σακούλες με τα μετρητά στο λογιστήριο, μην τυχόν και τους πάρει είδηση.

Κι αυτός έβλεπε ότι ξοδεύανε οχταπλάσια από το πλαφόν σε κάθε εκλογές, αλλά δεν του είχε φανεί ύποπτο. Οικονομολόγος ήτανε ο άνθρωπος, πού να πάει το μυαλό του.

Σου λέει, για να ξημεροβραδιάζονται όλοι οι δικοί μου στα μπουζούκια και να κυκλοφορούν με διώροφα τζιπ και πουράκλες, προφανώς δουλεύουν δεύτερη δουλειά σε οικοδομή. Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;

Δεν λέτε που μας έβαλε ο άνθρωπος στο ευρώ και ξεβλαχέψαμε. Του ζητάτε, τα ρέστα και από πάνω.

Άσε που διοργάνωσε και τους πιο νοικοκυρεμένους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών.

Τέλος πάντων, ας μην είμαστε αχάριστοι. Γεγονός είναι ότι αν δεν είχε υπάρξει η οκταετία Σημίτη, δεν θα ήταν ποτέ η χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Βεβαίως και είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας η Νέα Δημοκρατία, αλλά θα τους λέει Σκόπια, γιατί ακούγεται καλύτερα στους ψηφοφόρους της.

Είναι θέματα αρχής αυτά, με τα εθνικά θέματα δεν παίζεις.

Τα εξήγησε πολύ καλά ο Ψαριανός στην πίτα της ΝΟΔΕ Φιλοθέης της Νέας Δημοκρατίας.

Ούτε στο όνειρό της δεν τις είχε δει η ΝΟΔΕ Φιλοθέης τέτοιες δόξες.

Την άλλη βδομάδα θα τον πάνε και στον Ροταριανό Όμιλο να μιλήσει για τους συριζομαδούρους, τους σταλινόσπορους, τα εγγόνια του Λαυρέντη του Μπέρια που πολεμάνε την επιχειρηματικότητα.

Παραλλήλως, ο Άδωνις τον εκπαιδεύει να μαζεύει μπαλάκια του τένις προκειμένου να τον παρουσιάσει και στο Εκάλη Κλαμπ.

Εκατό εκατομμύρια φακέλους, έξι κοντέινερ χαρτί για ψηφοδέλτια και διακόσια χιλιόμετρα ύφασμα για παραβάν παρήγγειλε ο Χαρίτσης. Αυτές δεν θα είναι εκλογές, το “Μπεν Χουρ” θα είναι.

Και όπως εκτιμούν σοβαροί πολιτικοί αναλυτές, μάλλον θα είναι πρόωρες, διότι τα παραβάν είναι ευπαθές προϊόν και δεν μένουν στο ψυγείο πάνω από δύο μήνες.

Εκτός αν παρήγγειλε παστά παραβάν σε βαρέλια από την Ισλανδία.

Τουλάχιστον δεν φαίνεται να σχεδιάζουν οι συριζαίοι κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως φοβόντουσαν μερικοί παλιότερα.

Σε άλλα νέα, ο Κυρίτσης πήγε να περάσει στο Σύνταγμα φωτογραφική διάταξη για τον σκύλο του – διαδώστε.

Μπράβο στη Ν.Δ. που απέτρεψε το σχέδιο δεξιάς παρένθεσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν ψήφιζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι θα την απέτρεπε.

Απλώς η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει και τον λαό στην εκλογή Προέδρου και φοβούνται ότι αν κάνει πάλι καμία μαλακία ο λαός, θα μας ξανακλείσουν τις τράπεζες.

Σου λέει, αυτοί οι αδίστακτοι σταλινικοί τυχοδιώκτες είναι ικανοί να μας πάνε σε κάλπες για να ξαναβγάλουν Πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο και να μπει ο τόπος σε περιπέτειες.

Αν και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον να κάνει απόσβεση στα παραβάν του Χαρίτση.

Ενώ αν ο Πρόεδρος εκλεγεί με 151 από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., θα είναι η προσωποποίηση της θεσμικής ομαλότητος, ούτε συζήτηση.

Κάποιον κατάλληλο θα βρούνε. Τόσους έχει η λίστα Λαγκάρντ.

Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+.

 

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή