Macro

Επισημάνσεις

Τώρα, εκατόν εβδομήντα χώρες που τους λέγανε Μακεδονία, θα τους λένε Βόρεια Μακεδονία. Αλλά, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς, τι μας νοιάζει πώς τους αναγνωρίζει η Ουγκάντα;

Βασικά, δεν πρόκειται ακριβώς για την Ουγκάντα, αλλά άντε να του εξηγήσεις τώρα.

Και τι να την κάνουμε τη σύνθετη ονομασία όταν εκχωρούμε το σήμα ΜΚ στις νταλίκες τους, παραβιάζοντας την εθνική γραμμή τόσων χρόνων;

Από την άλλη βέβαια, αν τους είχαμε αναγνωρίσει ως Μβόρεια Κμακεδονία, δεν θα είχαμε κάνει καμία υποχώρηση στο όνομα, αλλά θα εξακολουθούσε να υφίσταται το ζήτημα με τις νταλίκες.

Τον καταχειροκρότησαν πάντως τον Σαμαρά οι βουλευτές της Ν.Δ. Σχεδόν όσο χειροκρότησαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Δένδια.

Κυρίως εκεί που αναφέρθηκε στο ειρηνικό συλλαλητήριο όπου τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι, έγινε επίθεση στην Βούλτεψη και προσπαθούσαν τέσσερεις ώρες με καδρόνια να μπουν στη Βουλή.

Όταν όμως είπε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και όλοι όσοι έζησαν σε αυτήν είχαν ανέκαθεν ελληνική εθνική συνείδηση, δάκρυσε και το ρετσινόλαδο του Μεταξά.

Αν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα βέβαια, δεν εξηγείται το πώς ακριβώς τους έχει καρφωθεί όλος αυτός ο αλυτρωτισμός.

Και γιατί προβάλλουν αλυτρωτικές αξιώσεις στη Μακεδονία και όχι π.χ. τη Σαντορίνη ή τα Φιλιατρά. Που έχουνε και Πύργο του Άιφελ.

Επίσης, τόσο σίγουροι είμαστε ότι αν τους είχαμε αναγνωρίσει σλαβομακεδονική εθνότητα και σλαβομακεδονική γλώσσα, θα τους είχε κοπεί κάθε όρεξη για αλυτρωτισμούς;

Στους Τσάμηδες π.χ. δεν έχουμε εκχωρήσει ούτε ηπειρωτική εθνότητα, ούτε ηπειρωτική γλώσσα, αλλά εξ όσων ακούμε, μια χαρά είναι ο αλυτρωτισμός τους.

Αυτό, πάντως που ανησυχούμε τόσο για τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και ταυτοχρόνως τιμούμε τα μαρτυρικά βορειοηπειρωτικά καλάσνικοφ, να το κοιτάξουμε λίγο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η συμφωνία τροφοδοτεί τον σκοπιανό αλυτρωτισμό. Γι’ αυτό η αντιπολίτευση θέλει να φάει το λαρύγγι του Ζάεφ.

Δεν βλέπετε το VMRO, που έχει φορέσει τις περικεφαλαίες και πανηγυρίζει;

Αυτοί, αν έρθουν αύριο στα πράματα, είναι ικανοί να κλείσουν και το καζίνο.

Άσε που ο πληθυσμός τους είναι όσο το Περιστέρι με το Αιγάλεω μαζί και μπορεί να απειλήσουν σοβαρά την εθνική μας ασφάλεια.

Στην ίδια ακριβώς εθνική γραμμή με τον Σαμαρά, η Ντόρα είπε ότι, εντάξει, δεν είναι και για πέταμα οι Πρέσπες, αλλά θα την καταψηφίσει γιατί είναι λάθος κάτι αριθμοί πρωτοκόλλου.

Και στα υπηρεσιακά τηλεγραφήματα του ΥΠΕΞ υπάρχουν ορθογραφικά λάθη.

Ενώ ο Κυριάκος αναλώθηκε στο αγαπημένο του παιχνίδι, να παραθέτει χώρες που η ονομασία προσδιορίζει και την εθνότητα.

Στην Ταϊβάν π.χ. ζούνε Ταϊβανοί και μιλάνε ταϊβανέζικα. Ενώ παλιότερα που ονομαζόταν Φορμόζα, ζούσαν Φορμόζοι και μιλούσανε φορμόζικα.

Είπε και κάτι για τα ροδάκινα Μακεδονίας ο Κυριάκος και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Θα το αποφεύγαμε αν τους είχαμε αναγνωρίσει ως μπεμπέκους στην εθνότητα αλλά τότε θα είχαμε πρόβλημα με τα βερίκοκα.

Για τον ίδιο λόγο δεν τους αναγνωρίσαμε ως Βόρεια Φέτα, Βόρεια Γραβιέρα Νάξου και Βόρεια Κουρκουμπίνια Μαλακάσας.

Στο τελευταίο θα είχαμε και το γνωστό πρόβλημα με τα αρχικά στις νταλίκες.

Υπήρξε τέτοια ένταση στη Βουλή που προς στιγμήν φοβήθηκαν όλοι μην λύσει ο Κώστας Καραμανλής τη σιωπή του.

Όχι τίποτα άλλο, την είχε ξαναλύσει το πρωί και θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τον εαυτό του.

Τώρα η χώρα επανέρχεται στην κανονικότητα. Άντε, γιατί είχαμε τρεις μέρες να ακούσουμε για την αχρείαστη διαπραγμάτευση του 2015 που κόστισε στη χώρα 200 δισ. ευρώ.

Ο Γεωργιάδης θα αρχίσει ξανά να μιλάει από το πρωί μέχρι το βράδυ για τη Novartis.

Και θα πρέπει να επαναφέρουν τον Δένδια στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, μετά την προχθεσινή αντιφασιστική κατρακύλα.

 

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή