Macro

Επισημάνσεις

Έτσι είναι όπως το λέει η Ν.Δ., το ντιμπέιτ το ζητάει ο χαμένος.

Ο κερδισμένος πάντα προσπαθεί να το αποφύγει. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Επίσης τα ντιμπέιτ είναι στην κουλτούρα των κατσαπλιάδων και των συριζομαδούρων, η αριστεία δεν χρησιμοποιεί τόσο ευτελείς μεθόδους για να κάνει πολιτική.

Έχει την Ομάδα Αλήθειας άλλωστε, τι να τον κάνει τον διάλογο;

 

Έχει δίκιο ο Κυριάκος, δεν γίνεται να παίρνεις έναν στρατηγό εν ενεργεία και να τον κάνεις υπουργό Εθνικής Άμυνας. Μόνο με τον Βοροσίλοφ έχουν γίνει αυτά.

Και με τη Λυδία Κονιόρδου.

 

Και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που έφυγε από αρχηγός της Εθνικής μπάσκετ και ανέλαβε προπονητής.

Και κέρδισε τις ΗΠΑ και έβαλε τη χώρα σε αχρείαστες περιπέτειες.

 

Εντάξει πάντως, το σχέδιο που κατήγγειλε ο Κυριάκος για προσπάθεια κομματικής ανάμειξης του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ακούγεται πολύ ρεαλιστικό.

Έχουν βέβαια καμιά δεκαριά υποστράτηγους οι “53” και από άλλους δεκαπέντε η “Ενωτική” και οι πασοκογενείς, αλλά δεν το λες αυτό οργανωμένη κομματική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Το πολύ – πολύ να κάθονται να διαφωνούν μεταξύ τους για το αν έγιναν παρατυπίες στην εκλογή γραμματείας της Ο.Μ. Υποστρατήγων.

Ή ποιος θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στου Παπάγου.

 

Το άλλο που επεσήμανε ο Μητσοτάκης είναι ότι οι απειλές και οι φωτογραφίες με πολτοποιημένα κεφάλια σε βουλευτές δεν έχουν καμία σχέση με το κύμα βίας που είχε εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των Αγανακτισμένων.

Τότε που διέθετε το πανίσχυρο 3,5% και ήταν χωρισμένος σε δύο τάσεις που επεδίωκαν να φάνε η μία την άλλη.

 

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των δικών τους ψηφοφόρων στήριζε αταλάντευτα το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο.

Ήταν τότε που μια ομάδα 15 γραφικών γέρων είχε αποκοπεί από τη διαδήλωση 200.000 ανθρώπων και είχε μουτζώσει προς τη Βουλή.

 

Και ένα ειδικά εκπαιδευμένο κομάντο συντρόφων είχε πετάξει μια ταραμοσαλάτα στον Πάγκαλο σε ταβέρνα στην Παλλήνη.

Μήνες το σχεδιάζαμε αυτό. Όπως η ΕΤΑ με τον ναύαρχο Καρέρο Μπλάνκο.

 

Τώρα τους έχουμε φυγαδεύσει στη Βενεζουέλα.

Με ψεύτικα ονόματα, τύπου Αρτέμης Γκονδάλεθ Αρτεμίου και Οφσόρ Τησαυγής.

 

Τι σχέση έχουν με εκείνο το όργιο βίας οι αυθόρμητες πατριωτικές αντιδράσεις πολιτών, που απλώς προειδοποιούν βουλευτές ότι θα σκοτώσουν τα παιδιά τους και θα βρεθεί το κεφάλι τους σε χαντάκι;

Άλλωστε κομματικά μέλη της Ν.Δ. είναι, δεν είναι τίποτα ανεύθυνοι.

 

Καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών η Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά όταν έχει χυθεί τόσο αίμα για τη γραμμή του Βουκουρεστίου “σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και βλέπουμε”.

Άλλωστε την είχε διαμορφώσει η Ντόρα μετά από διαβούλευση με τους Έλληνες οπλαρχηγούς, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και το άγαλμα του Μεγαλέξαντρου.

 

Καταψηφίζει επίσης και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με βάση την υπερήφανη εθνική γραμμή που είχε χαράξει η Φώφη απέναντι στους υπόλοιπους πέντε του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Διότι υπάρχουν υπέρτερα εθνικά ζητήματα που προέχουν, όπως το πώς θα αντιδράσει ο Παπαθεοδώρου αν κατέβει ο Γιώργος υποψήφιος στην Αχαΐα, τι θα κάνει ο Καμίνης με αντίπαλους την Καϊλή και τον Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο και τέτοια.

 

Δεν μπορούμε να τα προσπερνάμε αυτά για μικροπολιτικούς λόγους. Προέχει το εθνικό συμφέρον.

Υπήρξε και μια δριμύτατη επίθεση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον Κρεμαστινό, αλλά μάλλον εντάσσεται στις εσωτερικές αντιδικίες του καταξιωμένου ιατρικού κόσμου.

 

Κατά των Πρεσπών τάσσεται και ο Ψαριανός, που έχει και ένα πρόσωπο στα μπαρ της πλατείας Μαβίλη και θέλει να έχει μούτρα να κυκλοφορήσει.

 

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή