Macro

Επισημάνσεις

Άνθρακες ο θησαυρός του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μόνο κάτι κουνούπια του Νείλου βρήκανε, που είχαν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και τα είχε αποσπάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο πολιτικό του γραφείο.

Απλώς η πρόσληψή τους, αντί να αναρτηθεί στη Διαύγεια, αναρτήθηκε εκ παραδρομής στη Θολούρα.

Υπάρχει επίσης μια τρύπα 89 εκατομμυρίων, που την είχανε κλείσει πρόχειρα με γυψοσανίδα.

Ήταν επιβεβλημένο να θάψουν τα σχετικά στοιχεία, γιατί, έτσι όπως ήταν εκτεθειμένα, υπήρχε ο κίνδυνος να πιάσουν ορκωτούς λογιστές.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης για κάποια εκατομμύρια που δόθηκαν σε καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους της υγρασίας, της χαρτοπαιξίας και του ελεύθερου κάμπινγκ σε περιοχές με αρκούδες Γκρίζλι.

Οι σχετικές καμπάνιες ανατέθηκαν στη διαφημιστική εταιρεία ApeutheiasAnathesis και η δαπάνη διοχετεύτηκε σε ιστοσελίδες τύπου mideniki.episkepsimotita.gr και kollitos.ypourgou.gr

Επίσης αγοράστηκε ένα ακίνητο μετά από προκήρυξη στην οποία αναγραφόταν ότι ο πωλητής πρέπει να λέγεται Μπάμπης, να κατάγεται από τον Δομοκό και όλες οι προσφορές να έχουν κατατεθεί το αργότερο είκοσι λεπτά μετά τη δημοσίευση.

Διοργανώθηκαν και κάτι πλουσιοπάροχα συνέδρια με θέμα το πατέ σολομού.

Και πήρε και ένα εκατομμύριο ευρώ η Μητρόπολη Καισαριανής προκειμένου να εμβολιάσει με το ζόρι μετανάστες με κάτι παρτίδες εμβόλια που περίσσευαν.

Τα υπόλοιπα είναι ψιλοπράγματα. Ένα θαλασσοδάνειο 225 εκατομμυρίων, κάτι λιγότερο από αυτά που χρωστάει η Ν.Δ.

Ορθώς διαμαρτύρεται η Ν.Δ. για τον Ζάεφ που είπε ότι μπορεί να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα, αλλά, αν στο μέλλον ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο θέλει να τη διδάσκει, τι θα κάνουμε, θα του το απαγορεύσουμε;

Επίσης δεν ξέρουμε αν το έθεσε στη Μαρία Σπυράκη όταν πίνανε εκείνους τους καφέδες.

Το παραχοντραίνει κι ο Ζάεφ με την γλώσσα. Άμα αφήσουμε να τη διδάσκουν, στο τέλος θα καταλήξουμε να τη χορεύουν και στα πανηγύρια.

Αλλά τι να κάνει κι αυτός, έχει και διάφορους άθλιους εθνικαράδες να διαχειριστεί στη χώρα του. Δεν είναι όπως εδώ που είμαστε όλοι ένα αρραγές Μέτωπο Λογικής.

Από τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στους “Financial Times” απαλείφθηκε ένα αστείο εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη γιατί ήταν δύσκολη η μετάφρασή του στα ελληνικά.

Έλεγε κάτι για διαπλοκή, εφημερίδες και ποδοσφαιρικές ομάδες, που είναι εντελώς άσχετα με την ελληνική πραγματικότητα.

Είναι εσωτερικά καλαμπούρια του Χάρβαρντ αυτά, μόνο η αριστεία τα καταλαβαίνει.

Πρέπει να είναι κάπως τεταμένες πάντως οι σχέσεις των δύο ανδρών, γιατί εδώ και 20 μέρες “Τα Νέα” κυκλοφορούν με τίτλους κάπως αμφιλεγόμενους.

Π.χ.: “Εξωφρενικά προεκλογικά ρουσφέτια με το κοινωνικό μέρισμα. Δείτε ποιοι το δικαιούνται και πώς θα υποβάλετε την αίτηση”.

Ή: “Στήνουν άθλια βιομηχανία 7.422 προσλήψεων για να σωθούν. Έξι σελίδες με τους σχετικούς πίνακες”.

Ο Κυριάκος όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια, είναι σκληρό καρύδι. Από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται για τον Δήμο Πειραιά η υποψηφιότητα της Μιράντας Ξαφά.

Η οποία έχει ήδη έτοιμο το πρόγραμμά της, που προβλέπει ορυχεία χρυσού στο Πασαλιμάνι.

Εν τω μεταξύ, κάθε φορά που γίνονται μπάχαλα στα Εξάρχεια, η Ν.Δ. καταγγέλλει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία ελπίζει να σχηματίσει μελλοντικά.

Πράγματι αυτό είναι το σχέδιο. Το ερώτημα είναι πώς στον διάολο το κατάλαβαν.

Κάποιος στην Πειραιώς πρέπει να διαβάζει κρυφά Μακιαβέλι.

Αν και το μοντέλο το έχουμε πάρει αυτούσιο από το “Θεωρία των παιγνίων και πολιτική στρατηγική” του Φιλίνη.

Στον Άγιο Παντελεήμονα περιόδευσε ο Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από μέλη του τοπικού κινήματος ανοχής και διαλλακτικότητας που έχει γράψει ιστορία στην περιοχή.

Ξέρετε, εκείνους που κυνηγούσαν μετανάστες για το ποδόσφαιρο.

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή