Βίντεο

Έφη Αχτσιόγλου: Είναι αυτονόητο δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων να συνάπτουν γάμο και να προχωρούν και σε τεκνοθεσία. Και είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να το αναγνωρίσει.

▶︎ Είναι αυτονόητο δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων να συνάπτουν γάμο και να προχωρούν και σε τεκνοθεσία. Και είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να το αναγνωρίσει.
▶︎ Ο κ. Μητσοτάκης -αν κάνει αυτά που είπε, γιατί δεν έχουμε δει το νομοσχέδιο- ενώ αναγνωρίζει ένα δικαίωμα ιδρύει ταυτόχρονα μια διάκριση. Τη διάκριση μέσω της παρένθετης κυοφορίας. Στερεί λοιπόν τη δυνατότητα σε ένα ομόφυλο ζευγάρι να αναγνωρίσει την οικογένεια που μπορεί αυτό να δημιουργήσει.
▶︎ Στη ΝΔ ένα αυτονόητο δικαίωμα δημιουργεί τριγμούς προς την ακροδεξιά της πτέρυγα, με τον κ. Μητσοτάκη να καλεί βουλευτές σε αποχή. Αυτό δεν είναι υπεράσπιση πολιτικής. Και την ίδια στιγμή ο κ. Σαμαράς υποκριτικά εκβιάζει, διότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς το 2014 για την παρενθεσία άλλαξε τον νόμο, ώστε να μπορούν και όσες γυναίκες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα να προχωρούν σε παρένθετη κυοφορία και έκανε την Ελλάδα ιατρικό προορισμό. Σήμερα αρνείται ότι αυτό είναι δικαίωμα για Έλληνες πολίτες.
▶︎ Στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπάρχουν προβλήματα και παλινωδίες. Βλέπουμε δηλαδή η αναγνώριση ενός αυτονόητου δικαιώματος να δημιουργεί προβλήματα στα εσωτερικά ενός κόμματος το οποίο θα έπρεπε να είναι προοδευτικό.