Συνεντεύξεις

Δημήτρης Βίτσας: Το πραγματικό πρόβλημα στην περίπτωση Καϊλή είναι ότι κηλιδώνεται το όνομα της χώρας στο εξωτερικό

« ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ »

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ΣΚΑΪ ».

«…Το πραγματικό πρόβλημα στην περίπτωση Καϊλή είναι ότι κηλιδώνεται το όνομα της χώρας στο εξωτερικό και μπορεί να περάσει στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και το κοινωνικό συνειδητό, ότι αυτοί οι ΄΄ρεμπεσκέδες΄΄ στην Βουλή ή στην Ευρωβουλή, είναι όλοι ίδιοι και ασχολούνται μόνο με το πώς θα τα αρπάξουν.

Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις , να προσέχουμε οι ίδιοι και οι ίδιες οι πολιτικοί, μια που κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει απλά και εύκολα την ατομική ευθύνη και να αναμείνουμε τις δικαστικές εξελίξεις, τόσο για την κα Καϊλή, όσο και για την περίπτωση της κας Σπυράκη και ενδεχομένως και άλλων.

Εμείς έχουμε κάνει πρόταση στα προοδευτικά – δημοκρατικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο αλλά και συνολικά , να σχηματίσουμε μια δημοκρατική κυβέρνηση και βέβαια προϋπόθεση είναι να μη συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Αυτή η πρόταση είναι σήμερα πάνω στο τραπέζι και αφορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ 25 και το ΚΚΕ. Στο ερώτημα αν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με το ΚΚΕ, απαντά η πρόσφατη ιστορία και η περίπτωση του ΄89. Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη εμπειρία επι των συνεργασιών και όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα βάλουμε τα προγραμματικά μας στοιχεία, θα συμφωνήσουμε πάνω σε αυτά, θα συμφωνήσουμε στη δομή και τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου και πιστεύω ότι θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Η γνώμη μου είναι ότι η χώρα δεν πάει καλά , όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας αλλά και γενικότερα. Δεν μπορεί το αφήγημα της κυβέρνησης να είναι από τη μια πλευρά η ανάπτυξη σε ποσοστά 6% , 8% τα προηγούμενα χρόνια και 1,8% για το 2023 και από την άλλη να καταφεύγει στη λύση των επιδομάτων…

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι σήμερα στις 1μμ στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, κηδεύουμε τον αντιναύαρχο ε.α Γιάννη Παξιβανάκη. Ένα υπέροχο αξιωματικό, μόλις 60 ετών, ο οποίος έφυγε τελείως ξαφνικά και που τα τελευταία 8 χρόνια με βοήθησε τα μέγιστα σε ένα κατ΄αρχήν ΄΄άγνωστο΄΄ χώρο, όπως αυτός των ενόπλων δυνάμεων…»