Συνεντεύξεις

Δημήτρης Βίτσας: Η φανερή ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων της ΝΔ απέναντι στο κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γεννά αστεία και παρωχημένα ερωτήματα

« Πενία τέχνας κατεργάζεται »
Με άλλα λόγια, η φανερή ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων της ΝΔ απέναντι στο κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γεννά αστεία και παρωχημένα ερωτήματα…
Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ραδιοφωνικό σταθμό « ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 FM».
«…Ορθώς στο debate των πολιτικών αρχηγών αναδείχθηκε ξανά το ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων, όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί ούτε η τραγωδία των Τεμπών, ούτε τα μόνιμα προβλήματα όπως αυτό του τεράστιου κύματος της ακριβείας, ούτε τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας, ούτε τα μεγάλα προβλήματα πού σχετίζονται με το ιδιωτικό χρέος κ.ο.κ
Η κυβέρνηση επαίρεται ότι από την αρχή του χρόνου έχει δώσει 10 δις σε επιδόματα.
Ας μη μείνουμε στο γεγονός ότι η ίδια η ΝΔ εξόρκιζε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κατά την περίοδο των μνημονίων ( ιδιαίτερα μεταξύ 2015- 2018 ) έδινε τα διάφορα επιδόματα. Ας μείνουμε στο ότι ήρθε μια στιγμή στη ζωή της χώρας, που χαλάρωσαν οι δημοσιονομικοί φραγμοί από την ΕΕ και είχαμε πλέον τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε κάποια μέτρα τα οποία θα είχαν μόνιμο χαρακτήρα, όπως η μείωση των έμμεσων φόρων ( ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα κλπ). Αυτή είναι η δική μας άποψη σχετικά με την επιδοματική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πάρτε για παράδειγμα το σχέδιο για τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, που ενώ αναφέρεται σε όλα τα προγράμματα των κομμάτων ( και της ΝΔ), ουδέποτε δρομολογήθηκε η κατασκευή του.
Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι η μείωση των φόρων δεν πρόκειται να περάσει στον καταναλωτή, στην ουσία αυτό αποτελεί παραδοχή ανικανότητας να παρέμβει στην διαμόρφωση των τιμών στην αγορά μέσω των εκτεταμένων ελέγχων.
Τα ερωτήματα που συνεχώς υποβάλλονται από ορισμένους, σχετικά με την κοστολόγηση των προγραμμάτων και την πηγή που θα βρεθούν τα χρήματα, είναι φανερό ότι εφευρέθηκαν για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτό ακριβώς θα διαπιστώσει κάποιος ,αν ανατρέξει στις προεκλογικές διαδικασίες πριν το 2010.
Η πρόταση για την κοστολόγηση των προγραμμάτων από μια ανεξάρτητη ομάδα, μπορεί να έχει αρκετές ασάφειες και να μη λύνει ουσιαστικά ζητήματα αλλά το κυριότερο, σήμερα υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα με τα οποία θα πρέπει να καταπιαστούμε και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.
Το πιο σοβαρό είναι ότι αυτή τη στιγμή πάμε για εκλογές και μοιάζει σαν να πηγαίνουμε σε ένα επιστημονικό συμπόσιο με θέμα το νόμισμα και την επίδρασή του αγορά. Αυτά είναι αστεία πράγματα….》