Ηχητικό

Δημήτρης Χριστόπουλος: Απομονωμένη η Δύση στο Παλαιστινιακό

«Το Ισραήλ θύμωσε γιατί ο γ.γ. του ΟΗΕ με την στάση του αλλάζει το εκκρεμές της συζήτησης»

«Το Ισραήλ έχει θυμώσει γιατί βλέπει ότι χάνει τη συναίνεση του mainstream της Οικουμένης» διαπιστώνει ο Δημήτρης Χριστόπουλος σχολιάζοντας την απαίτηση του Τελ Αβίβ για παραίτηση του γ.γ. του ΟΗΕ, μετά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, μίλησε Στο Κόκκινο και στους Τζούλυ Τσίγκα και Γιάννη Ανδρουλιδάκη.
«Η αρχή αυτής της ιστορίας είναι ότι το Ισραήλ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και κατέχει παρανόμως παλαιστινιακά εδάφη και αν θέλουμε ειρήνη μόνη λύση είναι η λύση των δύο κρατών που έχει εγκαταλειφθεί από τη Δύση» ξεκαθαρίζει ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Τονίζει ότι «η Δύση – ΗΠΑ και ΕΕ – είναι απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς στηρίζει απροκάλυπτα το Ισραήλ» και αποδίδει την οργισμένη αντίδραση του Τελ Αβίβ στην ομιλία Γκουτιέρες, στο γεγονός ότι «ο γ.γ. του ΟΗΕ με την τοποθέτησή του άλλαξε το εκκρεμές της συζήτησης για το Παλαιστινιακό».