Συνεντεύξεις

Χρήστος Μαντάς: Πλήρης η αποδόμηση της συμπεριφοράς και του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

Η εμφάνιση δύο διαφορετικών πολιτικών σχεδίων και δύο διαφορετικών κόσμων ήταν αυτό που χαρακτήρισε χθες τη συζήτηση στη Βουλή πριν την ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού ο οποίος τελικά υπερψηφίστηκε με 154 «ναι» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ο οποίος τόνισε ότι η διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα από το κόμμα τους και τη ΝΔ φάνηκε και από την αντιπαράθεση που υπήρξε ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μαντάς μιλώντας στον Στάθη Σχινά εξήγησε ότι «οι μόνιμοι ιδιοκτήτες της χώρας φαντάζονται ότι ακόμα και μέσα στη Βουλή μπορούν να αναλαμβάνουν ρόλους, να βγάζουν τους βουλευτές έξω, αν δεν τους αρέσει κάτι που έχει ειπωθεί κτλ. Είναι μια πραγματικά σας λέω κύριε Σχινά, μια κατάσταση στην καθεστωτική αντίληψη αυτών των ανθρώπων που δεν έχει όριο μερικές φορές».

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού και στην κριτική της αντιπολίτευσης γι’ αυτά. Σημείωσε ότι «εξ ορισμού ο προϋπολογισμός έχει μέτρα επέκτασης έχει επεκτατικό πρόσημο» και ότι είναι «σημαντικά αυξημένος ο κοινωνικός προϋπολογισμός».

Τόνισε ότι «είχαμε την πλήρη αποδόμηση από την πλευρά του Γιώργου του Χουλιαράκη του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που σημειώνω εξαγγέλθηκε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Χουλιαράκης εξετάζοντας ένα – ένα τα μέτρα που εξαγγέλλει η ΝΔ και σε βάθος διετίας και σε βάθος τετραετίας χαρακτήρισε – σύμφωνα με τον κ. Μαντά – αυτόν τον προσανατολισμό σαν έναν προσανατολισμό που μπορεί για μια ακόμη φορά να εκτροχιάσει την Οικονομία.

Ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη για την εκτίναξη της ανάπτυξης της Οικονομίας αν αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: Στο Κόκκινο