Συνεντεύξεις

Χρήστος Μαντάς: Το κρίσιμο είναι να υπάρξει αντικειμενική πρόβλεψη για τα ελληνικά μεγέθη

«Είναι σαφές ότι, με την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων (εάν π.χ. έχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα που θα καθοριστεί) ταυτόχρονα θα ενεργοποιηθούν μέτρα και αντίμετρα», είπε ο κ.Μαντάς.

Σημείωσε ωστόσο παράλληλα ότι «το κρίσιμο είναι ότι δεν έχει διευκρινιστεί απολύτως ο μηχανισμός αυτής της πρόβλεψης, μένει να διευκρινιστεί ώστε να υπάρχει ασφαλής και αντικειμενική πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά, ώστε να μην γίνουν σε αυτό το επίπεδο διάφορες παρεμβάσεις που μπορεί να βλάψουν τη χώρα και τους εργαζόμενους».

Επίσης, προϋπόθεση είναι να έχει παρεμετροποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα ισχύσουν μετά το τέλος του προγράμματος, μετά το 2018, συνέχισε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Σουλτς για την εξάρτηση της προσπάθειας να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θα αποκτήσει βιώσιμη ανάπτυξη από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Μαντάς είπε ότι «μένει να φανεί» αν πρόκειται για προεκλογικού τύπου δηλώσεις. «Θα δούμε πολλά αυτή την περίοδο», εκτίμησε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει δεύτερη γνώμη στους προοδευτικούς ανθρώπους και στη Γερμανία … υπάρχει σταθερή πεποίθηση ότι το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους είναι κρίσιμο σε όλο το παζλ των εξελίξεων».

Όλη η συνέντευξη στους Προκόπη Αγγελόπουλο και Γιώργο Τραπεζιώτη

Πηγή: Στο Κόκκινο