Macro

Χρήστος Καραγιαννίδης: Πιονγιάνγκ…

Χτες το μεσημέρι, καθώς είχε κορυφωθεί και η επέλαση της ζέστης, έγειρα για λίγο και με πήρε ο ύπνος. Άκουγα από μακριά τον ήχο της τηλεόρασης σαν νανούρισμα και τις ειδήσεις από τον ΣΚΑΪ σαν ταινία τρόμου. Χωρίς να το καταλάβω, είχα κυλήσει είκοσι τέσσερα πατώματα στη διαβάθμιση του ύπνου και πλέον όλα ήταν γαλήνια.

Από την τηλεόραση συνέχιζε να ακούγεται μια φωνή…

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας.

Αυτός ο σχεδιασμός κατέρρευσε μέσα σε λίγη ώρα όταν ανακαλύφθηκε ένας πολύ συγκεκριμένος όρος που υπήρχε στην παραχώρηση του κληροδοτήματος από την κ. Ελένη Τοσίτσα και όριζε ότι η δωρεά αφορά αποκλειστικά εκπαιδευτικούς σκοπούς του Πολυτεχνείου.

Μέσα σε λίγες ώρες το φιάσκο αυτό είχε γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ. Ασκούσαν κριτική για την προχειρότητα των δηλώσεων, την ασχετοσύνη ολόκληρου πρωθυπουργού και του επιτελείου του, τονίζοντας μάλιστα πως κάτι τέτοιο είχε επιχειρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πριν από δέκα χρόνια με την ίδια εξαιρετική αποτυχία. Το θέμα, τόνιζαν τα ΜΜΕ, το σήκωσε πολύ και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας άμεσα να γίνουν εκλογές έτσι ώστε να φύγουν οι ανίκανοι και άσχετοι από την κυβερνητική εξουσία και να αναλάβουν πολιτικοί που έχουν στρατηγικό σχεδιασμό και όραμα.

Η δεύτερη είδηση που άκουγα σαν κελάιδισμα μέσα στον ύπνο μου ήταν πάλι σχετική με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αύριο έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση το σχέδιο νόμου με το οποίο θα οργανωθεί η λειτουργία και η διοίκηση των ελληνικού κράτους υπό τον φιλόδοξο τίτλο “επιτελικό κράτος”. Με αυτό το σχέδιο νόμου συστήνεται οργανισμός με τίτλο “Προεδρία της Κυβέρνησης” και δημιουργούνται 340 οργανικές θέσεις, για τις οποίες θα αποσπαστούν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, θα προσληφθούν δημοσιογράφοι (άγνωστος αριθμός) και θα διοριστούν γενικοί και ειδικοί γραμματείς.

Επειδή μάλιστα το εγχείρημα είναι μεγάλο και επαναστατικό, θα προσληφθούν και εκατό μετακλητοί υπάλληλοι των οποίων οι προσλήψεις δεν θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ.

Στην προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, μάλιστα, θα καταργηθούν και κάποιες ανεξάρτητες αρχές, αλλά και ορισμένοι ελεγκτικοί οργανισμοί γιατί είναι απαρχαιωμένοι και δεν ανταποκρίνονται στα σύγχρονα στάνταρτ που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αγορές.

Τέλος, για την εύρυθμη λειτουργία του επιτελικού κράτους τίθενται υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού η ΕΥΠ, η ΕΡΤ, το ΑΜΠΕ και δημιουργείται η ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Διαφάνειας που μέχρι να βρει την ανεξαρτησία της τον πρόεδρο του Δ.Σ. και το Δ.Σ. θα το διορίζει ο πρωθυπουργός. Επίσης, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, οι αμοιβές θα ορίζονται από τον πρωθυπουργό και θα υπερβαίνουν τα ανώτατα κλιμάκια μισθοδοσίας.

Όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο έγδαρε τις ευαίσθητες χορδές του δημοκρατικού Τύπου της χώρας μας και την ίδια στιγμή μ’ ένα στόμα μια φωνή τα ΜΜΕ στην Ελλάδα έγραψαν με πηχυαίους τίτλους μία μόνο λέξη ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Συνεχίζοντας τη σκληρή τους κριτική, περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την προσπάθεια πλήρους κατάληψης της χώρας από τους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάργηση σπουδαίων ανεξάρτητων αρχών, που είχαν μάλιστα βραβευτεί στο εξωτερικό από θεσμούς όπως ο ΟΗΕ και η Ε.Ε., δεν άφηνε κανένα περιθώριο στους δημοκρατικούς δημοσιογράφους που στηλίτευσαν αυτή την εκτροπή με τα πιο σκληρά λόγια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, βλέποντας την ευκαιρία της πολιτικής κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για σχέδιο χειραγώγησης των κρατικών δομών κι εξυπηρέτησης ημετέρων. Τόνισε πως κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών, κυρίως των δικαστικών εν μέσω ερευνών που κάνουν αυτές, κρίνεται από τους δημοσιογράφους ως η μεγαλύτερη προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλων που βαραίνουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο ΣΚΑΪ έκλεισε με μία ακόμα είδηση-καταπέλτη για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αποκαλεί αποβράσματα όσους επιδιώκουν να εξεταστούν τζάμπα στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρακτικές μάς οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Οι δημοσιογράφοι, όμως, που παραμένουν ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας και ο κύριος κριτής μαζί με τον ελληνικό λαό, στηλίτευσαν την απρεπή δήλωση του υπουργού και τον οδήγησαν σε αναδίπλωση και συγγνώμη.

Ξαφνικά μία ισχυρή σεισμική δόνηση διατάραξε την υπνική μου νιρβάνα και διέκοψε βίαια το θαυμαστό μου όνειρο, αναγκάζοντάς με να ξυπνήσω.

Ανοίγοντας τα μάτια μου είδα στην τηλεόραση μία κυρία με ροζ στολή να μιλά Βορειοκορεάτικα.

Έκπληκτος διαπίστωσα ότι βρισκόμουν στην Πιονγιάνγκ…

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας

Πηγή: Η Αυγή