Μεταφράσεις

Μπέρνι Σάντερς: «Εγώ λέω να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε»

Αποδεικνύοντας ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι εξακολουθούν να ενεργοποιούνται και να προστρέχουν στις κάλπες για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην «πολιτική επανάσταση», ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της Ιντιάνα την Τρίτη το βράδυ, νικώντας την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον και καταγράφοντας μια πολύτιμη νίκη, την ώρα που τα εταιρικά ΜΜΕ και η άρχουσα τάξη συνεχίζουν να προεξοφλούν το αποτέλεσμα και να υποβαθμίζουν τα επιτεύγματα της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Η πολιτική επανάσταση κερδίζει στην Ιντιάνα!» έγραψε στο τουίτερ το επιτελείο του Σάντερς.

Η Guardian το περιέγραψε ως «νίκη σοκ», αναφέροντας:

«Παρά το γεγονός ότι υπολειπόταν κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις και αφού έχασε μια σειρά από μεγαλύτερες, πιο ποικιλόμορφες πολιτείες στην ανατολική ακτή, ο Σάντερς απέδειξε για άλλη μια φορά την επιρροή του στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους των μεσοδυτικών πολιτειών, κατακτώντας τη 18η νίκη του το 2016, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Associated Press.

Ο Σάντερς φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την απόκτηση μιας μικρής πλειοψηφίας στους 83 εκλέκτορες της πολιτείας. Με πάνω από το 80% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Σάντερς σημειώνει 52,9%, έναντι της Κλίντον που σημειώνει 47,1%. Ο γερουσιαστής δήλωσε στο Associated Press: «Το επιτελείο της Κλίντον πιστεύει ότι αυτή η προεκλογική εκστρατεία έχει τελειώσει. Κάνουν λάθος».

Με ένα η-μέιλ προς τους υποστηρικτές του, ο Σάντερς δήλωσε πως η νίκη στην Ιντιάνα βοηθά να αποδειχτεί το πρόσφατο επιχείρημά του ότι κάθε ψηφοφόρος στη χώρα αξίζει να ακουστεί σε αυτές τις προκριματικές εκλογές.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, τα εταιρικά ΜΜΕ μας θεωρούσαν τελειωμένους γι’ αυτές τις εκλογές» έγραψε ο Sanders. «Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο αυτής της χώρας έχει εκφράσει ρητά την επιθυμία του να αποχωρήσουμε. Να κάτσουμε ήσυχα στην ουρά.

Αλλά οι ψηφοφόροι στην Ιντιάνα είχαν διαφορετική άποψη».

Παρά τις πρόσφατες ήττες, ο Σάντερς έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι προτίθεται να φτάσει την προεκλογική του εκστρατεία μέχρι τις προκριματικές εκλογές της Καλιφόρνια, μιας από τελευταίες προκριματικές σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες και πλούσιες σε αριθμό εκλογέων πολιτείες στη χώρα.

«Κάθε νίκη που κερδίζουμε είναι εξαιρετικά σημαντική για την πολιτική μας επανάσταση» συνέχισε, «όχι μόνο λόγω των εκλογέων που κερδίζουμε, αλλά επειδή κάθε νίκη και όλη η δουλειά που επενδύουμε σε αυτήν την προσπάθεια στέλνει ένα αλάνθαστο μήνυμα στο κατεστημένο αυτής της χώρας, πως ποτέ δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τις αξίες που μοιραζόμαστε. Εγώ λέω να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Είστε μαζί μου;»

 

Πηγή: commondreams.org

Μετάφραση: commonality.gr