Βίντεο

Αλέξης Χαρίτσης: «Με την Ιδρυτική Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη η Νέα Αριστερά απευθύνει κάλεσμα στους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες της χώρας για μια εναλλακτική διέξοδο απέναντι στην κυριαρχία της Δεξιάς»

Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα πάρει έναν προβολέα και θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση των Τεμπών, αντ’ αυτού πήρε ένα μεγάλο χαλί για να κρύψει από κάτω όλες τις ευθύνες.
Αντί να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή στην Βουλή η οποία θα διερευνούσε συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες, συγκροτήθηκε Εξεταστική Επιτροπή κατά την οποία δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια διερεύνησης των αιτιών και απόδοσης ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Μια Επιτροπή η οποία κατά γενική ομολογία χαρακτηρίστηκε ως ‘παρωδία’.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν αυθόρμητα εκφράζοντας το αίτημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη και να σταματήσει η συγκάλυψη.
Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ως αντιπολίτευση τυμβωρύχησε πάνω σε θύματα και σε νεκρούς θα έπρεπε να είναι πιο σεμνός και πιο προσεκτικός όταν μιλάει για τέτοια ζητήματα. Αντί να κουνάει και πάλι το δάχτυλο θα έπρεπε αναλάβει τις ευθύνες του μετά από ότι έχει συμβεί και μετά από όλη αυτή την διαχείριση μετά το δυστύχημα.
Δεν μπορεί η κοινωνία να νιώθει ότι υπάρχει γενική ατιμωρησία όταν οι υποθέσεις αφορούν υψηλά ιστάμενους, ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης ή πολιτικά πρόσωπα, να νιώθει απροστάτευτη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Η κοινωνία πρέπει να νιώθει ότι αποδίδεται δικαιοσύνη.
Το αίτημα της κοινωνίας για δικαιοσύνη είναι και ζήτημα εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς τους θεσμούς.
Ο εκφυλισμός και η πλήρης μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποτυπώθηκαν και στο πρόσφατο Συνέδριο μας προκαλούν θλίψη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε δεν υπάρχει. Είναι ένας άλλος πολιτικός φορέας με σαφείς ξεκάθαρες και ανεπίστρεπτες αποστάσεις από την αριστερά αλλά και από την σοβαρότητα.
Έχουμε απέναντι μας μία κυβέρνηση η οποία τα σαρώνει όλα, η οποία αντιμετωπίζει την δημόσια περιουσία και τον δημόσιο χώρο ως λάφυρο και ως αφορμή για πλιάτσικο.
Είμαστε ανοιχτοί να συμπορευτούμε με όλους τους αριστερούς ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι απέναντι στην παντοκρατορία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη χρειάζεται μια σοβαρή αξιόπιστη δύναμη της αριστεράς η οποία θα επαναφέρει το περιεχόμενο στην πολιτική, όχι την τοξικότητα ή τις λογικές της ατάκας και του συνθήματος, και θα δώσει και μια εναλλακτική διέξοδο για το μέλλον της χώρας
Είναι κοινωνική αναγκαιότητα να υπάρχει ένας πολιτικός φορέας, ένα κόμμα της αριστεράς το οποίο με σοβαρότητα, με αξιοπιστία και χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία να εκφράζει τις σημερινές κοινωνικές ανάγκες και τις αγωνίες των αριστερών και κεντροαριστερών προοδευτικών πολιτών. Και αυτό το κόμμα φιλοδοξούμε να είναι η Νέα Αριστερά .
Ξεκινάει σήμερα η Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς η οποία θα διεξαχθεί το επόμενο τριήμερο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Συνέντευξη στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” και στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη Mega TV