Συνεντεύξεις

Αλέξης Χαρίτσης: Κάποιοι δεν κρατιούνται να έρθουν ξανά στην εξουσία

Η χώρα διαθέτει κυβέρνηση, θα πάει συντεταγμένα σε εκλογές, απάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης, στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλέξει προεκλογικά και υπό το βάρος του αποτελέσματος των ευρωεκλογών τους Ανώτατους Λειτουργούς τις δικαιοσύνης η θητεία των οποίων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6  τόνισε «Παρά την ψύχραιμη αντίδραση το βράδυ της Κυριακής για το αποτέλεσμα φαίνεται πως κάποιοι δεν κρατιούνται να έρθουν ξανά στην εξουσία» είπε ασκώντας κριτική και στα όσα είπε τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Μάκης Βορίδης. «Βλέπουμε μια αντίληψη που αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη ως κομματικό λάφυρο. Αυτό πρέπει να τελειώσει και να αναπτυχθεί κουλτούρα συνεννόησης» είπε ενώ παράλληλα υπενθύμισε τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στην θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με εξαετή θητεία τη στιγμή που όπως είπε «διαφαινόταν η πολιτική αλλαγή».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Χαρίτσης υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά για την κοινωνία λέγοντας πως τώρα το κυβερνών κόμμα οφείλει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να μιλήσει με το λαό.

Τέλος, ερωτηθείς για την εκλογική διαδικασία, είπε πως ενώ ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε με καλό συντονισμό και αίσθημα δημοσίου καθήκοντος.

Πηγή: Left