Macro

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις

Εισαγγελέας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το αν επί προηγούμενης κυβέρνησης καπνίζανε μπάφους στο Μαξίμου. Μάλλον βρήκανε τους λουλάδες.

Τους είχαμε κρύψει για να επανέλθουμε στον τρίτο γύρο. Όπως τα όπλα μετά τη Βάρκιζα.

Εντάξει, είχανε γίνει κάποιες παρεκτροπές όταν έγινε η διακυβερνητική συνάντηση στρατηγικής συνεργασίας με την Τζαμάικα. Ας μην το κάνουμε θέμα.

Θα ήταν αγένεια να μην ανταποκριθεί η ελληνική αντιπροσωπεία στην πρόσκληση για ένα μπαφάκι. Το είχε επισημάνει από πριν το διπλωματικό γραφείο.

Ειδικά όταν, προηγουμένως, ο Τζαμαϊκανός πρωθυπουργός, σε ένδειξη φιλοφρόνησης είχε δοκιμάσει μπάμιες.

Αλλη μία παρεκτροπή πρέπει να έγινε όταν χάσαμε από το ΣτΕ στα πέναλτι, στον τελικό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός δεν έγινε αντιληπτό, αλλά υπάρχουν μαρτυρίες ότι στη μία η ώρα τη νύχτα ήρθαν στο Μαξίμου τρία κουτιά με κουρκουμπίνια.

Σε τροχήλατη βαλίτσα.

Το κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Άιρον Λαϊκλάιον – Ινζάιον.

Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι θα διαλευκανθεί πλήρως η σκοτεινή αυτή υπόθεση και το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.

Και αν η έρευνα προσκρούσει σε πολιτικά πρόσωπα, να διαβιβαστεί η δικογραφία αμελλητί στη Βουλή και να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή.

Δεν είναι να τα αφήνεις έτσι αυτά και να μένουν σκιές στην πολιτική ζωή της χώρας.

Με σκληρές διατυπώσεις, όπως «δεν είναι κομψό», «ατυχής κίνηση» και «αυτά καλό είναι να μη γίνονται», εκδηλώθηκε η διεθνής κατακραυγή για την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Οταν το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα, ζητάνε «να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές», αλλά με τον Ερντογάν είπανε να μην το χοντρύνουνε τόσο πολύ.

Οταν οι Αμερικάνοι θέλανε να αποσταθεροποιήσουνε τον Άσαντ, ήταν σαφώς πιο ζεστοί με τους Κούρδους, αλλά τώρα θυμήθηκαν ότι δεν βοήθησαν στη Νορμανδία και τους εγκατέλειψαν.

Είναι που ο Τραμπ, εκτός από βαθύς γνώστης της Ιστορίας, είναι και βαθύς γνώστης της γεωγραφίας.

Να θυμίσουμε πάντως ότι και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος από μια χαζοεισβολή της Αυστροουγγαρίας στη Σερβία ξεκίνησε.

Σε καμιά βδομάδα, που εξαιτίας αλυσιδωτών εξελίξεων θα έχει καταλάβει η Γερμανία το Βέλγιο, θα το ξανασυζητήσουμε.

Ορθώς η κυβέρνηση απουσίασε από τη συζήτηση για τον Παπαγγελόπουλο. Όχι, θα κάθεται ο υπουργός Δικαιοσύνης να τοποθετείται σε θέματα Δικαιοσύνης.

Αλλωστε μικροβιολόγος είναι ο άνθρωπος. Πού ξέρει από τέτοια πράγματα.

Αμα ζητήσει αναλύσεις ούρων η Προανακριτική, θα τους ρίξει μια ματιά.

Μόνο ο Γεωργιάδης έδωσε τη μάχη. Οι υπόλοιποι της κυβέρνησης ήταν στα ορεινά και κάνανε εσωτερικό πρωτάθλημα τάβλι.

Ο Καραμανλής δεν είδαμε αν πήγε. Αλλά δεν τον ακούσαμε καθόλου, οπότε μάλλον εκεί ήτανε.

Ο Γεωργιάδης εξεμάνη όταν ο Πολάκης του είπε ότι το φάρμακο Εσχροκερδόλ, αντί για 23,48 ευρώ την συσκευασία είχε τιμολογηθεί 596,32.

Πρώτον με βλέπεις και τρέμεις, δεύτερον θα σε στείλω ισόβια και τρίτον δεν το έκανα εγώ, κύριε, ο Βορίδης το έκανε, δήλωσε σε αυστηρούς τόνους ο Άδωνις.

Με ολοκληρωμένη πρόταση για την ψήφο των αποδήμων πήγε η Φώφη Γεννηματά στον Μητσοτάκη. Του είπε, ok, ότι να ’ναι, αλλά να το συζητήσουμε πακέτο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν είναι σαφές ποιον θέλει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Φώφη. Οι μόνες ισχυρές προσωπικότητες από τον χώρο είναι ο Σημίτης, ο Τάσος Μαντέλης και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Και ο Θόδωρος Κατσανέβας.

Πολύ καλή ιδέα, είπε ο Κυριάκος, άσε να την συζητήσω και με τον Σαμαρά, είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστεί.

Ο Σαμαράς, εν τω μεταξύ είναι στη Μόρντορ και αν δεν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ετοιμάζεται να εξαπολύσει τα Ορκ.

Κατατέθηκε και ο νέος αναπτυξιακός νόμος που προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις σε όσους έχουν εφημερίδες, κανάλι, πρακτορείο διανομής Τύπου και ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ είναι ταυτόχρονα και δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά.

Τον Μπελαβίλα φωτογραφίζει, είναι προφανές. Αλλά πρέπει να προσπαθήσει λίγο κι αυτός.

Προβλέπει επίσης απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης, για την προσέλκυση σκύλων που επιθυμούν να μπουν και να αλέσουν στη χώρα μας και τους εμπόδιζε η ιδεοληψία των προηγούμενων.

Διότι έτσι είναι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όποιος γουστάρει πάει όπου να ’ναι και στήνει μια οχλούσα βιομηχανία. Αυτά με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων τα έχουμε μόνο εμείς ως κατάλοιπα από την τουρκοκρατία.

Θα υπάρχουν επίσης Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, για επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στο Βελγικό Κονγκό του προπερασμένου αιώνα.

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή