Με τον πρώην πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Πουγουδουμίας συναντήθηκε ο Μητσοτάκης, όπως μας ενημερώνει τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
Βασικά υπήρξαν δύο τηλεγραφήματα. Ένα στα αγγλικά για να ενημερωθεί ο κόσμος και ένα στα ελληνικά για να το διαβάσει ο Σαμαράς.
Η φράση του αγγλικού τηλεγραφήματος «η Ελλάδα δεσμεύεται στην υλοποίηση της Συμφωνίας» στην ελληνική μετάφραση αποδίδεται ως «ας όψονται οι μαδούροι που σας κάνανε μάγκες».
Αναφέρεται επίσης ότι η χειραψία από πλευράς Κυριάκου ήταν ιδιαιτέρως χλιαρή και ότι συνέστησε στον Ζάεφ διάφορα εμπορικά κόλπα, του τύπου βορειομακεδονικός χαλβάς, καλύτερα να τα ξεχάσει.
Μέχρι πγδμακεδονικός χαλβάς ανεχόμαστε. Τίποτα περισσότερο.
Ο Ζάεφ ρώτησε τον Κυριάκο τι κάνει η Σπυράκη και αν επιμένει ακόμα στην αταλάντευτη αρχή της ειλικρίνειας μεταξύ κατεργαρέων που του είχε διατυπώσει παλαιότερα σε κάτι καφέδες.
Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Τραμπ αναβλήθηκε, αλλά υπήρξε μια εγκάρδια φωτογράφιση στο περιθώριο της εγκάρδιας φωτογράφισης του Τράμπ με άλλους ενενήντα πέντε ηγέτες.
Αλλά το γεγονός ότι το ζεύγος Μητσοτάκη περίμενε μόνο είκοσι πέντε λεπτά στην ουρά για να φωτογραφηθεί με τον Τραμπ δείχνει τη σημασία που αποδίδουν οι Αμερικανοί στον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Μας διευκόλυνε λίγο και που αρχίζουμε από G και είμαστε σχετικά μπροστά.
Έλειπε και η Γεωργία και φωτογραφηθήκαμε αμέσως μετά την Γκαμπόν και πριν από τη Γουινέα Μπισάου.
Κάτι Υεμένες, κάτι Ζάμπιες, ακόμα περιμένουνε.
Η Μαρέβα φόραγε ένα φόρεμα τέσσερα νούμερα μεγαλύτερο για να δείξει τις μεγάλες προσδοκίες που έχει η χώρα μας από την αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας.
Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει και η σύζυγος του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη το 1947, στην επίσημη υποδοχή της πρώτης δόσης από το Σχέδιο Μάρσαλ.
Υστερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε ομογενείς στην Αστόρια και τους υποσχέθηκε ότι θα μπορούν να τον ψηφίζουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι αν, διαλυθεί η Ελλάδα, θα μείνουν μια περικεφαλαία, ένα κοντοσούβλι και η ψήφος 3 εκατομμυρίων ομογενών για να την ξαναφτιάξεις από την αρχή.
Αυτό που πρέπει να του αναγνωρίσουμε, πάντως, είναι ότι το κάνει για πατριωτικούς λόγους και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
Αλλωστε η ομογένεια, από Έλληνες πολιτικούς, ξέρει κυρίως τον Καποδίστρια.
Και τον Σπίρο Άγκνιου.
Σε Προανακριτική Επιτροπή παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος για ρασπουτινισμό εις βάρος δικαστικών.
Πήγαινε στο γραφείο τους φορώντας ράσο και ατημέλητο μούσι, τους κοίταζε διαπεραστικά στα μάτια και τους έλεγε «εσύ θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα στη μετά θάνατον ζωή».
Η υπόθεση αφορά κάτι φάρμακα που εξασφάλισαν ο Άδωνις και ο Λοβέρδος να πουλιούνται στην Ελλάδα σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές και τους ζητάμε και τα ρέστα.
Έτσι είναι. Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν αχάριστη με τους πολιτικούς της.
Σύμφωνα με τον νόμο, αν η έρευνα προσκρούσει σε ονόματα πολιτικών, τοποθετείται αμελλητί στην κατάψυξη.
Και τη Siemens, αν θυμάστε, έτσι τη φτάσαμε μέχρι το κόκαλο.
Είναι και οι δικαστικοί πολύ ευαίσθητοι στις πιέσεις όμως. Αν δεν παρατήσεις αιφνιδίως την έρευνα και δεν φύγεις στην Αμερική με άλλο όνομα, δεν ξέρεις τι σημαίνει πίεση σε δικαστικούς.
Καθαρά από οικολογική ευαισθησία ζητάει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου να ακριβύνει το νερό. Μην τον παρεξηγείτε.
Μπορεί η αύξηση των τιμολογίων να καθιστά ελκυστικότερη την ΕΥΔΑΠ σε επίδοξους αγοραστές, αλλά αυτό είναι εντελώς δευτερεύον θέμα.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει οικολογικές ανησυχίες ο Μπάμπης. Τις προάλλες είχε προτείνει να διαθέσουμε το δημοσιονομικό μαξιλάρι στις τράπεζες για να μπορούν να ζευγαρώνουν ήσυχες και να γεννάνε τα μικρά τους.
Και ήταν και πολύ ευχαριστημένος όταν διαθέσαμε 50 δισ. για να τις αναδασώσουμε.
Είναι και κάτι πρωτόγονες φυλές τραπεζιτών που ζουν εκεί πέρα και οφείλουμε να τις προστατεύσουμε.
Διότι εμείς δεν είμαστε τίποτα κάφροι σαν τον Μπολσονάρου που θέλει να κάνει οικόπεδα τον Αμαζόνιο.
Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο Τσίπρας. Μάλλον ανοίγει πολύ η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντάξει, ο ίδιος ο Πάπας δεν θα έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τρεις καρδινάλιους θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει.
Χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν για την Κεντρική Επιτροπή, έναν για το Οργανωτικό Γραφείο και έναν για τους “53”, για να διατηρούνται οι ισορροπίες.
Άγγελος Τσέκερης
Πηγή: Η Αυγή