Macro

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις

Αίσθηση προκάλεσαν τα πολυαναμενόμενα μέτρα Μητσοτάκη για τη στήριξη του Πολιτισμού.

Βασικά ήταν κάτι ρυθμίσεις για το πώς θα πωλείται ο πασατέμπος στα θερινά και μια έκφραση δυσφορίας για τον Ξαρχάκο.

Και πολύ τού ήταν. Σιγά μην ασχοληθεί κοτζάμ Λίνα Μενδώνη να απαντάει στον κάθε Ξαρχάκο.

Προβλέπεται επίσης οι αρχαίες τραγωδίες να ανεβαίνουν με 40% πληρότητα χορού και με δύο πρωταγωνιστές το πολύ.

Ο ένας θα κάνει π.χ. τον Αίγισθο και την Κλυταιμνήστρα και ο άλλος θα κάνει τον Ορέστη και εκείνο το περίεργο πουλί στη στέγη.

Ναι, τι; Άμα σας τα πουλάνε αυτά ως πειραματισμούς Γεωργιανών σκηνοθετώνπάνω στον γερμανικό μεταεξπρεσιονι-σμό, τα λατρεύετε.

Ακόμα και αν κρατάνε τρία μερόνυχτα. Προβλέπεται επίσης συγχώνευση τραγωδιών.

Όπως Οιδίπους Τύραννος εναντίον Προμηθέα Δεσμώτη, Ιφιγένεια επί Κολωνώ Μαινόμενη εν Αυλίδι, Εφτά Πέρσες επί Θήβαις και τέτοια.

Έχουν ξαναγίνει τη δεκαετία του 1960 από την Τσινετσιτά αυτά, με το Ηρακλής εναντίον Μασίστα και το Η Λερναία Ύδρα και το Χρυσόμαλλο Τέρας.

Επίσης όλες οι τραγωδίες πρέπει να έχουν αίσιο τέλος γιατί οι Έλληνες δείξαμε στην πανδημία τι καταφέρνουμε ενωμένοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 50% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Για τις συναυλίες προβλέπεται ένας μπασίστας ανά τέσσερα συγκροτήματα.

Όχι, για να μη λέτε ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει σχέδιο. Και ότι θα άφηνε 12.000 εργαζόμενους στον Πολιτισμό να μην έχουν τον χειμώνα να φάνε.

Καταρχάς και να ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν θα το επέτρεπαν ο Σαββόπουλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Αρκάς με το δηκτικό του χιούμορ.

Εντάξει, μένει πολύς κόσμος απ’ έξω, αλλά δεν γίνεται να δίνουμε δημόσιο χρήμα χωρίς κριτήρια. Ειδικά αυτούς τους άπλυτους με τις κοτσίδες και τα σκουλαρίκια.

Τι είναι για να τους ταΐζουμε τζάμπα, κανάλια; Ή πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης;

Καταλαβαίνεις πάντως ότι μια πολιτική της κυβέρνησης έχει πιάσει εντελώς πάτο όταν εξαφανίζονται οι υπουργοί και βγάζουν στα κανάλια τον Άδωνι να την υποστηρίξει.

Συγνώμη δηλαδή, εσείς από τον Χατζηδάκη τι ακριβώς περιβαλλοντικό νομοσχέδιο περιμένατε; Να κηρύξει όλη την Ελλάδα εθνικό πάρκο σαν το Γκραν Κάνιον;

Όταν δηλαδή πάει στη ΔΕΘ και φωτογραφίζεται με καπελάκι της Υδροβιότοπ Καταπατέησον, δεν πάει πουθενά το μυαλό σας;

Ή θεωρείτε ότι κάθε εταιρεία που σκοπεύει να κάνει επεξεργασία μεταλλευμάτων με τετραθακυανιούχα στρυχνοτοξικοθανατίνη πρέπει να τρέχει να ζητάει έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος;

Άλλωστε με λάσπη την ανακατεύουνε και την πετάνε στο ποτάμι, δεν είναι καμιά περίπλοκη διαδικασία να πρέπει να φάνε στη μάπα όλη τη γραφειοκρατία.

Είναι από αυτό που μια σταγόνα σκοτώνει πέντε μυστικούς πράκτορες και αυτοί παράγουν 30 τόνους απόβλητα την ημέρα.

Βασικά στον Αμαζόνιο θέλανε να την κάνουν την επένδυση, αλλά εκεί δεν ξέρουν την έννοια της πράσινης ανάπτυξης και τους πετάνε ακόντια.

Και επίσης γκρινιάζετε που θα μπουν οι ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές, αλλά άμα τις βάζουνε στις παραλίες σάς πιάνει ο πόνος για τις μεσογειακές φώκιες και τις θαλάσσιες χελώνες.

Γύρω από την Ακρόπολη προβλέπεται η ανέγερση πολυώροφων ξενοδοχείων ώστε να την προστατεύσουμε από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο του Μηταράκη, που προβλέπει επιτέλους μυστικά κονδύλια για το προσφυγικό.

Το κακό με τα μυστικά κονδύλια είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις πού πάνε και υπάρχει πάντα μια αγωνία μήπως δεν απορροφηθούν και μείνουν αναξιοποίητα.

Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στο επιτελικό κράτος. Θα τα καταφέρει.

Δεν λένε τι ακριβώς σκοπεύουν να τα κάνουν, αλλά δεν έχει σημασία. Αρκεί που θα υπάρχει διαφάνεια και όλα τα άλλα θα τα βρούμε.

Γι’ αυτό άλλωστε προβλέπεται μια Επιτροπή στο υπουργείο που θα ελέγχει τον Μηταράκη και την οποία μάλιστα θα διορίζει ο ίδιος.

Ώστε να έχουν την οικειότητα να είναι αδέκαστοι μαζί του.

Για περισσότερη διαφάνεια θα μπορούσε μάλιστα να διορίσει και συγγενείς του.

Από τη διείσδυση της Οχράνα στο χαρέμι του Σάχη της Περσίας είχαμε να δούμε τόση διαφάνεια.

Λογικό είναι να έχει 50% δημοτικότητα ο Μητσοτάκης. Τον σπρώχνει και η αισιοδοξία του οικονομικού κλίματος.

Με προβλέψεις για 10% ύφεση και 20% ανεργία, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα.

Άλλωστε είναι κοινωνικά δίκαιη αυτή η κυβέρνηση. Τι νομίζετε, σαν τους άλλους τους αλήτες το ‘13-’14 που πήγαν να τα βγάλουν κλείνοντας νοσοκομεία, απολύοντας δημόσιους υπαλλήλους και μειώνοντας τον κατώτατο μισθό;

Α, οι ίδιοι ήτανε;

Αυτή η αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όπως όταν πας σε οικογενειακή ταβέρνα και ενώ είναι όλα μια χαρά, ακούς να πλακώνεται το προσωπικό στην κουζίνα.

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή