Macro

Άγγελος Τσέκερης: «Σκ@τοψυχιά» είναι η λέξη που ψάχνετε..

🪴 Όλοι οι νορμάλ άνθρωποι κάνουν σύνθετες σκέψεις για την Καρυστιανού. Γιατί από την μια καλούνται να την κρίνουν ως πολιτικό πρόσωπο – και η αλήθεια είναι ότι επιδέχεται σκληρότατης κριτικής. Και από την άλλη σκέφτονται το βάρος που σηκώνει αυτή η γυναίκα, όπως και όλοι οι γονείς των Τεμπών, που έχασαν τα παιδιά τους με τόσο εφιαλτικό τρόπο.
🪴 Είναι λοιπόν βασανιστικό να διαχωρίσεις το ένα από το άλλο. Γιατί το μέγεθος της δυστυχίας που έχει βρει αυτούς τους ανθρώπους πάντα είναι εκεί και επηρεάζει την κρίση σου και τον τρόπο που διατυπώνεις.
🪴 Εκτός αν είσαι εντελώς σκ@τόψυχος.
🪴 Θεωρούσα ως τώρα ότι το μέτρο σκ@τοψυχιάς είναι η Λεξοτανίλ και η φυσική της ενσάρκωση. Τα ποστ «Αλήθειας» για τα Τέμπη, θα μπορούσαν κάλλιστα να βαθμολογούνται σε σκατοψυχιά με μονάδα το Λεξοτανίλ: 0.6 Λεξοτανίλ, 0.75 Λεξοτανίλ, 1,2 Λεξοτανίλ.
🪴 Αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλωρίδης, σάρωσε την κλίμακα και ανέβασε τον πήχη λογαριθμικά.
🪴 Διότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι τα έχει κάνει τουρλουμπούκι με την αίθουσα, και ότι δίκη δεν μπορεί να γίνει κάτω από τέτοιες συνθήκες. Κι ότι υπό συνθήκες κανονικού κράτους θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ή να έχει φύγει με τις κλωτσιές.
🪴 Αυτό που σκέφτηκε ήταν ότι όλη η φασαρία οφείλεται στην Καρυστιανού που θέλει να παρακολουθήσει την δίκη ως υποψήφιος αρχηγός κόμματος.
🪴 Και το δήλωσε με τον πιο φυσικό τρόπο. Διότι το μυαλό του – κυρίως η συναισθηματική του νοημοσύνη – δεν πήγε στην εκδοχή ότι η Καρυστιανού μπορεί να έχει και άλλον λόγο να παρίσταται στην δίκη.
🪴 Ακριβώς αυτό είναι ο ορισμός της σκ@τόψυχης δήλωσης. Στα 32 Λεξοτανίλ καίγεσαι. Ή δίνεις το όνομά σου στην κλίμακα.
🪴 Προκύπτει βέβαια ένα θέμα ακόμα. Η σκ@τοψυχιά όταν εκφράζεται από υπουργικές δηλώσεις επί ανοιχτής υπόθεσης είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Αλλά ας μην γινόμαστε σχολαστικοί.
🪴 Κρατάμε μόνο το ότι η κυβέρνηση και η λίστα Πέτσα παρουσιάζουν την σκ@τόψυχη δήλωση του Φλωρίδη σαν να είναι μια συνήθης πολιτική δήλωση «σε υψηλούς τόνους».
🪴 Πράγμα που σημαίνει ότι η το επιτελικό έργο που του έχει αναθέσει ο Μητσοτάκης είναι στρατηγικής σημασίας. Τόσο ώστε να κάνει ό,τι δεν άκουσε. Αλλά αυτό το ξέρουμε εδώ και καιρό.
🪴 Από την άλλη βέβαια, αν η κυβέρνηση είχε την επιτελικότητα να διαμορφώσει αίθουσα για τη δίκη, θα είχε και την επιτελικότητα να φτιάξει ένα γ@μημενο φανάρι.
🪴 Αλλά το μόνο στο οποίο δίνουν τον καλό τους εαυτό, είναι η συγκάλυψη. Και η σκ@τοψυχιά επίσης. Αυτό.