Βίντεο

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η ακραία κοινωνική ανισότητα και η φτώχεια γεννά βία

Ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην ολομέλεια της Βουλής
• Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Βουλή μετά από 3 μήνες και δεν είπε λέξη για τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου: την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, την κατάρρευση της πυροσβεστικής , τον εκφασισμό της αστυνομίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ, τις συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων, την ακρίβεια.
• Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει το σθένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί για το γεγονός ότι έχουμε 2 νεκρούς ανθρώπους σε αστυνομικά τμήματα μέσα σε μια εβδομάδα και αναμενόμενα δεν έχει το σθένος να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το γεγονός αυτό.
• Η ακραία κοινωνική ανισότητα και η φτώχεια γεννά βία αλλά και η εξαχρείωση των πλουσίων που νομίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να θέσει κανόνες στη συμπεριφορά τους , γεννά βία , οικονομική και πραγματική. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με συνεχόμενη αυστηροποίηση των ποινών και με αυτό το τρόπο μια αυτοαποκαλούμενη φιλελεύθερη κυβέρνηση παραχωρεί όλο και περισσότερο χώρο στις πολιτικές της ακροδεξιάς.