Macro

Άγγελος Τσέκερης: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Τα γράφουμε γρήγορα γρήγορα γιατί σε λίγες ώρες μπορεί να είναι ξεπερασμένα.
🏴‍☠️ Το Ισραήλ σκότωσε τον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, με πύραυλο στο Ιράν.
🏴‍☠️ Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου, παραβίαση της κυριαρχίας ξένου κράτους και γενικά πράγματα που καταδικάζει ο ΟΗΕ. Αλλά ας μην γινόμαστε σχολαστικοί.
🏴‍☠️ Η ουσία της δολοφονίας αυτής είναι μία: ότι τινάζει στον αέρα τις ειρηνευτικές συνομιλίες που γίνονταν με μεσολάβηση τρίτων κρατών, για εκεχειρία στην Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων.
🏴‍☠️ Ενώ ταυτόχρονα, το Ισραήλ έριξε πύραυλο και στην νότια Βηρυττό, σκοτώνοντας αμάχους και στοχεύοντας σε έναν ανώτατο διοικητή της Χεζμπολάχ.
🏴‍☠️ Αυτό σημαίνει ότι ο Νετανιάχου επιδιώξει γενικευμένη σύγκρουση στην περιοχή. Τελική λύση στην Γάζα – έστω και θυσιάζοντας τους ομήρους, εισβολή στον Λίβανο και αν όλα έρθουν κατ΄ευχήν, και εμπλοκή με το Ιράν.
🏴‍☠️ Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο; Μπορούμε να έχουμε μια εικόνα, αν διαβάσουμε την πρόσφατη ομιλία του Νετανιάχου στο αμερικανικό Κογκρέσο.
🏴‍☠️ Είπε ο Νετανινάχου στην ομιλία του: ότι στην Μέση Ανατολή, ο άξονας τρομοκρατίας του Ιράν, πολεμάει την Αμερική, το Ισραήλ και τους Άραβες φίλους τους.
🏴‍☠️ Ότι η Αμερική είναι φρουρός του Δυτικού πολιτισμού και στέκει εμπόδιο στα σχέδια των μανιακών του Ιράν, να επιβάλλουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ σε όλο τον κόσμο.
🏴‍☠️ Και ότι για αρχή θέλει να καταλάβει την Μέση Ανατολή, όπου εμπόδιο στέκει η υπερήφανη αμερικανόφιλη δημοκρατία, το Κράτος του Ισραήλ.
🏴‍☠️ Ότι όταν το Ισραήλ πολεμάει την Χαμάς, τους Χούθι της Υεμένης ή την Χεζμπολάχ,μ στην πραγματικότητα πολεμάει το Ιράν – τον πιο ριζοσπαστικό και φονικό εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών.
🏴‍☠️ Ο Νετανιάχου ζήτησε στρατιωτική βοήθεια και μάλιστα γρήγορα «για να τελειώσει την δουλειά»
🏴‍☠️ Και περιέγραψε μια Γάζα υπό ισραηλινή κυριαρχία και φιλοισραηλινή παλαιστινιακή διοίκηση.
🏴‍☠️ Η ιδέα είναι από τα προτεκτοράτα «Μπατουστάν» που είχε στήσει το καθεστώς απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.
🏴‍☠️ Και μετά από όλα αυτά, ο Νετανιάχου περιέγραψε το όραμά του για την ευρύτερη Μέση Ανατολή.
🏴‍☠️ Μια συμμαχία των ΗΠΑ, του Ισραήλ και όλων των συμμάχων τους στην περιοχή, για να αντιμετωπίσει την Ιρανική απειλή.
🏴‍☠️ Στα πρότυπα του ΝΑΤΟ που συγκροτήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αντιμετωπίσει την σοβιετική απειλή στην Ευρώπη.
🏴‍☠️ Ο Νετανιάχου αναφερόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν – αλλά και το Μαρόκο που δεν είναι στην Μέση Ανατολή – χώρες με τις οποίες το Ισραήλ έχει υπογράψει τις διπλωματικές συμφωνίες του Αβραάμ.
🏴‍☠️ Αλλά προφανώς υπολογίζει και στην Σαουδική Αραβία με την οποία τα πράγματα είναι τελευταία κάπως πιο περίπλοκα.
🏴‍☠️ Όλα αυτά σημαίνουν συμμαχία για πόλεμο ενάντια στον Ιράν.
🏴‍☠️ Έτσι ώστε δια των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των Αράβων συμμάχων τους, να μετατραπεί η Μέση Ανατολή σε μια ακμάζουσα όαση αξιοπρέπειας, ευημερίας και ειρήνης.
🏴‍☠️ Εκεί τελείωσε καταχειροκροτούμενος.
🏴‍☠️Συνοπτικά: αυτό που θέλει ο Νετανιάχου είναι να επιβάλλει την κυριαρχία του Ισραήλ σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, με τις πλάτες των ΗΠΑ.
🏴‍☠️ Αυτό σημαίνει πετρέλαια και φυσικό αέριο. Γι αυτό γίνεται όλη η φασαρία. Τα περί οάσεων αξιοπρέπειας είναι για τους ρομαντικούς.
🏴‍☠️ Και αυτό προϋποθέτει πόλεμο με τον Ιράν. Δώστε μου όπλα να καθαρίσω την κατάσταση.
🏴‍☠️ Το σχέδιο του Ισραήλ για σφαίρα ακμάζουσας ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή του, δεν είναι καινούριο. Το έχουν εφαρμόσει και η Ιαπωνία στην ΝΑ Ασία και την Κίνα στην δεκαετία του 30.
🏴‍☠️ Και ο Χίτλερ στα τέλη της ίδιας δεκαετίας. Με λαμπρά αποτελέσματα και οι δύο.
🏴‍☠️ Αλλά αυτοί είχαν την στρατιωτική δύναμη να το κάνουν, ανεξάρτητα από το ποιοι τους ενθάρρυναν. Μπορεί να καθαρίσει έτσι απλά με το Ιράν το Ισραήλ;
🏴‍☠️ Φαίνεται πως όχι.
🏴‍☠️ Η ελπίδα του είναι να κλιμακώσει την κατάσταση μέχρι να καταφέρει να εμπλέξει τις ΗΠΑ στην σύγκρουση.
🏴‍☠️ Αλλά ακόμα και αν όλα πάνε στραβά, ξέρει ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν σε κάθε περίπτωση αν το Ισραήλ αρχίσει να στριμώχνεται από όλον αυτό τον απίστευτο τυχωδιοκτισμό.
🏴‍☠️ (Αλλά το ίδιο μάλλον θα κάνουν η Ρωσία και η Κίνα αν απειληθεί το Ιράν. Αν φτάσει ως εκεί η κατάσταση δεν τελειώνει εύκολα χωρίς παγκόσμιο πόλεμο..)
🏴‍☠️ Εκεί λοιπόν στοχεύει η τρέλα του Ισραήλ για κλιμάκωση. Οι δολοφονίες, οι πύραυλοι και η υπονόμευση κάθε ειρηνευτικής προσπάθειας προσπαθούν να βάλουν φωτιά στην περιοχή.
🏴‍☠️ Και το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά γίνονται για την πολιτική επιβίωση του φιλοπόλεμου μπλοκ του Ισραήλ και της σιωνιστικής ακροδεξιάς. Η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
🏴‍☠️ Φυσικά ενισχύουν και τους Δημοκρατικούς ενόψει αμερικανικών εκλογών. Αλλά στην τελική ενισχύουν και τον Τράμπ.
🏴‍☠️ Όλοι οι παίκτες λοιπόν, βγαίνουν ωφελημένοι από την αποθράσυνση και τον τυχοδιωκτισμό του Ισραήλ.
🏴‍☠️ Και όλοι παίζουν με το μπαρούτι για να κερδίσουν ψήφια. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
🏴‍☠️ Αν δεν λυθεί δίκαια το Παλαιστινιακό ο πλανήτης δεν είναι ασφαλής, έλεγε εδώ και 20 χρόνια ο Τσόμσκι. Και αυτό ακουγόταν περίπου σαν ιδεοληψία κατά της παγκοσμιοποίησης.
🏴‍☠️ Καταλαβαίνουμε τώρα πόσο δίκιο είχε;

 

Άγγελος Τσέκερης