Macro

Πάνος Λάμπρου: Κοίτα ποιος μιλάει

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της τουρκικής κυβέρνησης Ισμαήλ Τσατακλί, απάντησε στην ελληνική κυβέρνηση για τις κατηγορίες, έτσι όπως έχουν διατυπωθεί, για τους 92 κακοποιημένους γυμνούς πρόσφυγες, οι οποίοι βρέθηκαν στη νησίδα του Έβρου. Ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν, αν και δεν απάντησε επί της ουσίας, είπε να σεβαστεί η Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι Έλληνες να γίνουν λίγο πιο πολιτισμένοι….

Όχι δεν θίχτηκα ως Έλληνας από τις κατηγορίες του Τούρκου αξιωματούχου. Γιατί η χώρα μου -η κυβέρνησή της δηλαδή- απέχει χιλιόμετρα από την υποχρέωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί γίνονται επαναπροωθήσεις προσφύγων, γιατί, γιατί, γιατί…..
Ωστόσο, να μιλάει η κυβέρνηση της Τουρκίας για ανθρώπινα δικαιώματα ακούγεται ως μαύρο ανέκδοτο, από τη στιγμή που στις φυλακές της βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσά τους έξι χιλιάδες μέλη του HDP και ο πρόεδρός του. Όταν το κλίμα τρομοκρατίας είναι ορατό και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, όταν ο κουρδικός λαός διώκεται μα μανία, όταν αριστεροί, δημοκράτες και αντιφασίστες τούρκοι, εκπαιδευτικοί και διανοούμενοι είναι συνεχώς στο στόχαστρο, όταν οι καταγγελίες για βασανιστήρια μέσα στις όλο και περισσότερες φυλακές πληθαίνουν.
Το βάναυσο και απάνθρωπο παιχνίδι με θύματα τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους πρέπει να σταματήσει. Και από την τουρκική κυβέρνηση και από την ελληνική. Φυσικά και από την πλευρά της ισχυρής Ευρώπης.

Να σταματήσουν οι δολοφονικές επαναπροωθήσεις. Ασφαλή και νόμιμα περάσματα για την προσφυγιά….

Πάνος Λάμπρου

Ανάρτησή του στο Facebook