Macro

Πάνος Λάμπρου: Όταν κάποιοι ‘βιάζουν” το μυαλό μας….

Φιλοξενούμενος στο στούντιο του ΣΚΑΙ ο μητροπολίτης Δωδώνης, είπε πράματα και…. Αφού πρώτα οι δημοσιογράφοι ζήτησαν την ευλογία του, αφού είπαν αμήν (!), τον ρώτησαν για τις αμβλώσεις. Άρχισε να λέει κάτι άσχετα μέχρι που κατάλαβε τι τον ρωτούσαν.

Βεβαίως, είπε. “Η εκκλησία δεν δέχεται τις αμβλώσεις”. Σε όλες τις περιπτώσεις; Ρώτησαν οι δημοσιογράφοι Και σε περίπτωση βιασμού; Και ο παπάς είπε ότι καμιά γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς τη θέλησή της (!) Προσπάθησαν οι δημοσιογράφοι να του πουν ότι ο βιασμός είναι βία, αλλά ο παπάς το χαβά του. Μέχρι που είπε το αμίμητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύλληψη με τον βιασμό…. Ο κύριος αυτός της Δωδώνης είπε επίσης ότι η εκκλησία είναι κατά της προφύλαξης κατά της διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, καθώς το σεξ πρέπει να γίνεται μόνο για την αναπαραγωγή του είδους….

Τώρα θα μου πείτε τι κάθομαι και γράφω… Η εκκλησία με το δημόσιο λόγο της, ενίοτε βαθιά σκοταδιστικό, διαμορφώνει συνειδήσεις και όσο αυτή έχει τη νομιμοποίηση της στενής σύνδεσής της με το κράτος, ο λόγος αυτός γίνεται ακόμα πιο διεισδυτικός και επικίνδυνος.

Δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται για να πειστούμε για την αναγκαιότητα του χωρισμού εκκλησίας και κράτους. Αν όχι τώρα, πότε;

Πάνος Λάμπρου

Ανάρτησή του στο Facebook