Ηχητικό

Μαρία Καραμεσίνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με ωριμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια

🔴Παραίτηση Τζανερίκου: H στάση του κ. Τζανερίκου ήταν απόρροια της θέσης του πως η τροπολογία συνιστά μια πρωτοφανή παρέμβαση στη δικαιοσύνη και ευθέως πλήττει το πρόσωπό του.
📍Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχικά καταθέσει στη Βουλή πρόταση για διάταξη νόμου εναρμονισμένη με όσα έλεγαν διαπρεπείς συνταγματολόγοι όπως ο Κοντιάδης και ο Αλεβιζάτος, η οποία και απορρίφθηκε. Ήταν βασισμένη στη δικαστική απόφαση πως η ΧΑ συνιστά εγκληματική οργάνωση και άρα πρώην βουλευτές της δεν μπορούν να μετέχουν κόμματα που περιλαμβάνουν στα ψηφοδέλτια τους καταδικασμένους εγκληματίες, ακόμα περισσότερο όταν αυτοί είναι αρχηγοί τους.
📍Η Κυβέρνηση προσπαθεί με αντισυνταγματικό τρόπο να καλύψει ένα δικό της λάθος, κάτι που συνιστά μια πρωτοφανή παρωδία. Ο ερασιτεχνισμός αυτός έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα ανάμεσά τους. Είναι ιδεολογικά επιβλαβής ο ντόρος που γίνεται λίγο πριν τις εκλογές γύρω από το όνομα του κ. Κασιδιάρη που εδώ και χρόνια αλωνίζει στο YouTube μέσα από τη φυλακή και αυτό γίνεται με την ανοχή και ευθύνη της Κυβέρνησης.
🔴Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αυτό που εισέπραξα ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής είναι ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και έτοιμοι να προβάλουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, το οποίο ψηφίσαμε ομόφωνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με ωριμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.
📍Το κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, πρώτα απ’ όλα, άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού για τις 50 ημερών πρώτες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην περίπτωση που ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του στις 21 Μαΐου.
📍Πρόκειται για μέτρα κατά της ακρίβειας, για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τα κόκκινα δάνεια, την ρύθμιση των οφειλών, την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου κλπ.
🔴Δήλωση Θεοδωρικάκου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήθελε νεκρούς στην περίπτωση του αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ: Δεν αντιλαμβάνομαι πως όταν αστυνομικός χάνει τον έλεγχο και πυροβολεί στον αέρα, και κατά τύχη δεν σκοτώνει κάποιον, είναι ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Αυτό αποτελεί ανήκουστη κατηγόρια και συνιστά αντιστροφή της ευθύνης εκ μέρους του κ. Θεοδωρικάκου.
🎯Στόχος με την εκλογή μου είναι να ανταποκριθούμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ανάγκες του κόσμου. Και στα τοπικά προβλήματα του Νότιου Τομέα όπως είναι ο Φαληρικός Όρμος και το Ελληνικό αλλά και στα θέματα κεντρικής πολιτικής όπως είναι η εργασία, η ανεργία, η ισότητα των φύλων και οι ευκαιρίες που πρέπει να έχει η νέα γενιά, που αφορούν όλους τους Έλληνες και τους κατοίκους του Νότιου Τομέα της Αθήνας, όπου κατεβαίνω ως υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.