Βίντεο

Νίκος Βούτσης: Στρατηγική συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και για το έγκλημα-δυστύχημα των Τεμπών (βίντεο)

🔴Στρατηγική συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και για το έγκλημα-δυστύχημα των Τεμπών
👉Μεγάλη πολιτική αλλαγή “κυοφορείται” ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Το πολιτικό μας σύστημα έχει περάσει σε μία φάση τεκτονικών αλλαγών.
Εκτιμώ ότι είναι απολύτως ρεαλιστική η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η συγκρότηση πολυκομματικής κυβέρνησης με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και με προγραμματικές συγκλίσεις για συμμετοχή, στήριξη ή ανοχή όλων των κομμάτων του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου.
👉Η ψήφιση ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που θα διερευνήσει το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής συγκάλυψης που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών. Η κυβέρνηση επικαλέστηκε το “απόρρητο” για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και θεσμοθετεί το “ακαταδίωκτο” για να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία στα Τέμπη. Η επίκληση του “ακαταδίωκτου” αποτελεί ύβρη για τα δεκάδες θύματα και τις οικογένειές τους.
👉Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με φράχτες και χρηματοδοτήσεις για να χτίζονται φράχτες αλλά με σύγχρονο πολιτικό σχεδιασμό και με μία νέα μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. που θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, πολιτική που για χρόνια δεν συγκροτείται στην Ε.Ε. λόγω της ανάπτυξης ξενοφοβικών απόψεων. Το ψήφισμα στην Ευρωβουλή υπερψηφίστηκε, όπως άλλωστε είναι γνωστό, και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Προφανώς, όπως είχαμε πει και στην κρίση του 2020 στον Έβρο, απαιτείται η πρόνοια για ορισμό συγκεκριμένων σημείων στην Τουρκία και τα σύνορα για την υποβολή αιτήσεων έτσι ώστε να πάρουν το καθεστώς του πρόσφυγα, όσοι έχουν τα προβλεπόμενα και από τις διεθνείς συμβάσεις.
🎬Συνέντευξη στo OPEN TV και την εκπομπή ”ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” με τους Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη