Macro

Νατάσα Γιάμαλη: Οικογένειες στα μαύρα

Σήμερα κάνουμε σημαία – και σωστά – τις δηλώσεις του προέδρου των Μηχανοδηγών- που φωνάζει εδώ και μήνες ότι ο ΟΣΕ έχει απαξιωθεί και δεν λειτουργεί τίποτα. Τις άλλες μέρες αυτόν κ τους άλλους συνδικαλιστές τους απαξιώνουμε ως «τεμπέληδες». Μια απαξίωση οργανωμένη κ συντονισμένη που τους απονομιμοποιεί στη δημόσια σφαίρα.

Για να μην μπερδευόμαστε- και να μην μπερδεύονται κ όσοι θεωρούν ότι μας κοροϊδεύουν – οι υποδομές και οι εργαζόμενοι είναι κ πρέπει να είναι το «κράτος». Αυτή είναι η σημασία του, όχι τα σχεδιαγράμματα που φαντασιώνονται «ανταγωνιστικότητα» και «κέρδος». Η «ασφάλεια» είναι λέξη κλειδί.

Τα ερωτήματα είναι απλά και θα επανέρχονται την ώρα που ανοίγει η συζήτηση κ κάποιοι επιχειρούν να τα φορτώσουν όλα στο «ανθρώπινο λάθος».

Υπήρχε τηλεχειρισμός και σηματοδότηση στη συγκεκριμένη γραμμή; Τίνος ευθύνη είναι που δεν υπήρχε τίποτα ενώ θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τα μέσα του 2020;

Γιατί φωνάζουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι πως ο σιδηρόδρομος υποβαθμίζεται ; Γιατί δεν συντηρείται το δίκτυο;

Χθες πριν το τραγικό δυστύχημα, καλώδιο ηλεκτροκίνησης κόπηκε και έπεσε πάνω σε αμαξοστοιχία (Intercity 56), στην οποία επέβαιναν 450 επιβάτες.

Οι ιστορίες της απαξίωσης του σιδηροδρόμου, της μη συντήρησης των δικτύων και των καθημερινών μικρών κ μεγαλύτερων ατυχημάτων είναι πολλές. Μόνο που τώρα, δυστυχώς, κάποιες οικογένειες, θα ντυθούν στα μαύρα.

Νατάσα Γιάμαλη

Ανάρτησή της στο Facebook