Βίντεο

Νίκος Βούτσης: Υπήρξε μία προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με πλήρη ευθύνη της ΝΔ ως κόμμα και κυβέρνηση (βίντεο)

🔴Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη στη χώρα. Σήμερα, στην Ε.Ε. έχουν κληθεί οι επικεφαλής δύο ανεξάρτητων Αρχών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος και της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστος Ράμμος, για τα ζητήματα που αφορούν στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών που αποτελεί ένα βαρύτατο πλήγμα στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία μας. Παράλληλα ο Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέυντερς σε δημόσια τοποθέτησή του εκφράζει την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «το ισχύον σύστημα διορισμών στις ανώτατες θέσεις του δικαστικού σώματος εγείρει ανησυχίες ότι είναι επιρρεπές σε δυνητικά ισχυρή επιρροή από την εκτελεστική εξουσία».
📌Εδώ και έξι μήνες λοιπόν, που η χώρα και η πολιτική ζωή έχουν βυθιστεί στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών παράλληλα με το σκάνδαλο συγκάλυψης και η Δημοκρατίας μας δέχεται βαρύ πλήγμα ποια ευαισθησία έχουμε δει από την κυβέρνηση που με επίκεντρο το Μαξίμου ενορχήστρωσε το διπλό σκάνδαλο, το βαρύ πλήγμα στο κράτος δικαίου;
📢Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάρτηση του σ. Παύλου Πολάκη έτσι όπως εκφράστηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας του θέματος, δείχνουν το πώς εμείς βλέπουμε την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου τόσο από πλευράς οικονομίας και κοινωνικού κράτους όσο και από πλευράς διαχείρισης καυτών ζητημάτων που έχουν αναδειχθεί στους τομείς της Δικαιοσύνης, των ΜΜΕ αλλά και γενικότερα σε όλους τους «αρμούς» του Κράτους, πάντοτε με απόλυτη θεσμική προσήλωση. Ο σ. Παύλος Πολάκης ήταν εξ’ αρχής αντίθετος σε αυτήν την κατεύθυνση του προγράμματός μας.
👉Οι πολιτικές απόψεις όταν εκφέρονται μόνο ως πολιτικές απόψεις και δεν συνοδεύονται από κολάζ και από συγκεκριμένη φρασεολογία δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο ψόγου. Απέναντι στον άγαρμπο και απολύτως καταδικαστέο τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε ο σ. Πολάκης θα μπορούσα να σας θέσω και να σας θυμίσω τη στοχοποίηση δημοσιογράφων από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη που μίλησε για συμμορία από το βήμα της Ολομέλειας, τις δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού κ. Γεωργιάδη για την κα. Τουλουπάκη αλλά και το συστηματικό μπούλινγκ που έκαναν γνωστοί δημοσιογράφοι σε δικαστές και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπήρξε όπως γνωρίζουμε ανάλογη, με αυτήν που έδειξε για την ανάρτηση Πολάκη, ευαισθησία από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών απέναντι στην ανοιχτή στοχοποίηση της εισαγγελέως των Ειδικών Δικαστηρίων.
⭕Η παρέμβαση Πολάκη βρίσκεται εντελώς έξω από τη γραμμή του κόμματος για το πώς αντιμετωπίζονται τα μεγάλα και καυτά προβλήματα της χώρας, όχι μόνο ως άποψη αλλά και ως αισθητική και πολιτική στοχοποίησης προσώπων. Τα μεγάλα προβλήματα με τα οικονομικά συμφέροντα, τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο, δεν λύνονται μέσα από «πρόσωπα». Δεν είναι λοιπόν λάθος μόνο η άποψη αλλά και η εκφορά της.
👍Από την άλλη πλευρά ωστόσο δεν πρέπει να αδικήσουμε τον σ. Πολάκη που μόνο τους τελευταίους μήνες για πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν σε βουλευτές της ΝΔ και άλλα στελέχη της μέσα απόν Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από τον θεσμικό ρόλο που κατείχε, προχώρησε σε αποκαλύψεις πολύ σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς και διαπλοκής. Έχει κάνει ο σ. Πολάκης μία πολύ σοβαρή δουλειά σε αυτόν τον τομέα.
⚡Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον σ. Νίκο Παππά, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σωστή. Καμία παράβαση καθήκοντος δεν έγινε από την πλευρά του Υπουργού Νίκου Παππά. Αντιθέτως έγινε δυνατό για πρώτη φορά, μετά από 6 παρατάσεις που είχαν δοθεί από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και να πληρώσουν οι καναλάρχες.
🔥Υπήρξε λοιπόν μία προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με πλήρη ευθύνη της ΝΔ ως κόμμα και κυβέρνηση. Υποθέσεις, οι οποίες ιστορικά έχουν καταγραφεί ως ριζοσπαστικές ενέργειες για μία θεσμική «τακτοποίηση» επιχειρείται να μπουν στον κάλαθο των αχρήστων, υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
📺Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή ”ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” με τους Κώστα Παπαχλιμίτζο και Χριστίνα Βίδου