Βίντεο

Νίκος Βούτσης: Η κοινωνική πλειοψηφία θέλει την αλλαγή (βίντεο)

👉 Έτος ριζικής και βαθιάς πολιτικής αλλαγής το 2023 με εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς θα εκφραστεί μαζικά και στην κάλπη , γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος, η κοινωνική πλειοψηφία που θέλει την αλλαγή.
⚡Το βαρύ δημοκρατικό πλήγμα που υπήρξε με τις παρακολουθήσεις και με το σκάνδαλο συγκάλυψης του σκανδάλου, ζήτημα που αφορά και τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη που είναι παρών, είναι καίριο. Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, θα κριθεί και το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα λόγω των τεράστιων πληγμάτων που επέφερε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.
🔥Οι πολίτες και ειδικότερα οι λαϊκές τάξεις που δοκιμάζονται σκληρά λόγω των συνεχών ανατιμήσεων και της αισχροκέρδειας θα εκφραστούν και θα διεκδικήσουν με τη ψήφο τους την έξοδο από το σπιράλ της ακρίβειας και από τον κύκλο της αβεβαιότητας που είναι εγκλωβισμένοι τα τελευταία χρόνια.
🧨Επί 4 ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε την 13η σύνταξη προς τους συνταξιούχους ενώ παράλληλα δεν έδωσε τα αναδρομικά, ταυτόχρονα με τη φορολογική αφαίμαξη μέσω της διατήρησης των συντελεστών ΦΠΑ και ΕΦΚ.
💡Ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να κληθεί ο Διοικητής της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) για να ενημερωθούν οι πολίτες για το «πάρτι» αισχροκέρδειας και τα πραγματικά στοιχεία για τα υπερκέρδη των Εταιρειών Ενέργειας.
🎯Οφείλουμε να αποκαλύψουμε στον κόσμο το πώς η κυβέρνηση εντελώς μεροληπτικά έβαλε πλάτη σε αυτήν την αισχροκέρδεια. Το αποτέλεσμα είναι κέρδη 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία των Εταιρειών και «ηλεκτροπληξία» στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με λογαριασμούς που «καίνε» το πορτοφόλι.
💰Απαιτούμε την άμεση φορολόγηση όλων των υπερκερδών και την επιστροφή τους στους καταναλωτές και αυτή η απαίτηση αφορά και στις αλυσίδες που συντηρούν τα υπερκέρδη στα είδη πρώτης ανάγκης σε βάρος των καταναλωτών και ιδιαίτερα των παραγωγών.
🏡Επιτακτική η ανάγκη κατάργησης των διατάξεων του πτωχευτικού νόμου που οδηγεί στην απώλεια της πρώτης κατοικίας, αγροτικής γης και μικρών επιχειρήσεων. Συνειδητά η ΝΔ συνέδεσε το δικό της νόμο, ένα 6μηνο μετά την παράταση που είχε δώσει στον ευνοϊκό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με το νόμο του 2003 ώστε να γλιτώσουν τη φορολογία και να διευκολυνθούν στην εκποίηση των περιουσιών τα funds.
Σημεία συνέντευξης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ΤV και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τον ‘Ακης Παυλόπουλος