Βίντεο

Νίκος Βούτσης: Επιτακτική ανάγκη για πολιτική αλλαγή, για την ήττα της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης πολιτική της (βίντεο)

🔴Επιτακτική ανάγκη για πολιτική αλλαγή, για την ήττα της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης πολιτική της. Η ΝΔ χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ, δεν δημοσιοποιεί τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει κάνει και αφήνει συνειδητά στο έλεος των funds τον εκπλειστηριασμό της περιουσίας όσων αποκλείστηκαν από τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις, δηλαδή του 93%. Χαρίζει φορολογία πάνω από 50 δισεκατομμύρια στα funds και δουλεύει συνειδητά για τα υπερκέρδη του τραπεζικού λόμπι.
🔴Στο 16% η εκτίναξη των κερδών των τραπεζών με πάνω από 18% μείωση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών νοικοκυριών.
🔴Η κυβέρνηση ανέχεται και ευνοεί την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια. Εργάστηκε συνειδητά για τα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών, των πετρελαϊκών ομίλων και των αλυσίδων επισιτισμού.
🔴Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναλλακτικές προτάσεις για την άμεση ανακούφιση και την αύξηση του εισοδήματος όσων πλήττονται από την νεοφιλελεύθερη πολιτική. Εχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα και δεσμεύσεις τόσο για την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου και την εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας, της μικρής επιχείρησης και της αγροτικής γης όσο και για διαρθρωτικές αλλαγές για την αύξηση του εισοδήματος σε μόνιμη βάση και όχι με την κοροϊδία των εκλογικών επιδοματικών επιλογών,
🔴Αναπτύσσουμε τη στρατηγική μας για δίκαιη ανάπτυξη και για Δικαιοσύνη παντού ως ραχοκοκαλιά της πολιτικής και προγραμματικής πρότασης για εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση από την πρώτη κάλπη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το υπόδειγμα της πολιτικής και των μέτρων που ακολουθούνται από την ισπανική κυβέρνηση δείχνει το ρεαλιστικό χαρακτήρα για τις πολιτικές και τα μέτρα που προτείνουμε και στη χώρα μας.
🔴Έχουν έρθει στην επιφάνεια αδιαμφισβήτητα στοιχεία από έγκυρα δημοσιογραφικά Μέσα για τη λειτουργία και στη χώρα μας εταιρειών όπως η Majoritas, η ομάδα Χόρχε και βέβαια οι γνωστές Κρίκελ και Ιντελέξα που έχουν ως σκοπό τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων και συσχετισμών σε χώρες που ανέχονται και ενθαρρύνουν τη λειτουργία τους υπέρ των καθεστωτικών δυνάμεων.
🔴Η χθεσινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο και οι “κεραυνοί” από τις ομιλίες τουλάχιστον 23 ευρωβουλευτών από την πλειοψηφία των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ για πλήγματα στο Κράτος Δικαίου εξέθεσαν για μία ακόμα φορά τη χώρα μας διεθνώς.
📺Συνέντευξη στην τηλεόραση του Action24 και στην εκπομπή του George Pierros “Πίσω από τις γραμμές” με τους Kalogeropoulou Eleni και Dimitris Takis