Συνεντεύξεις

Πάνος Σκουρλέτης: Ανέγγιχτα τα κυκλώματα στην Αστυνομία για να μη στείλουν τον υπουργό… σπίτι του!

Σήμερα το πρωί στο MEGA, στην εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της Ανθής Βούλγαρη, «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA», ο κ. Γεωργιάδης μας έδωσε μια πιθανή εξήγηση για την «άγνοια» που δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Θεοδωρικάκος -και την παρεπόμενη απραξία του- σχετικά με τη δράση κυκλωμάτων μέσα στην Αστυνομία, λέγοντας ότι αν πας να ξηλώσεις τη διαφθορά στη Αστυνομία θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ε, να πάει ο υπουργός να ξηλώσει τα κυκλώματα και να ξηλωθεί ο ίδιος; Επί της ουσίας, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια υπόθεση με στοιχεία για ένα κύκλωμα το οποίο βυσσοδομούσε εντός της Αστυνομίας, με ένα πολύ μεγάλο ηχογραφημένο υλικό νόμιμων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και όλα αυτά τα χρόνια η Αστυνομία δεν μπόρεσε να το… απομαγνητοφωνήσει. Κοντά τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ και μιλούν ακόμα για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που βαρύνονται με το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτή την πρωτόγνωρη επιχείρηση Συνταγματικής εκτροπής και τη βαθιά πολιτική κρίση που επιβάλει την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Μερικά σημεία από όσα είπα:
– Για τις ευθύνες της κυβέρνησης και του Τάκη Θεοδωρικάκου στην υπόθεση της Greek Mafia:
Ο κ. Γεωργιάδης έχει φοβερές υποκριτικές ικανότητες, ειλικρινά τον θαύμασα πριν από λίγο. Προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο. Είναι προκλητικό, για τις μεγάλες ευθύνες του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου σε σχέση με την Greek Mafia, να παρουσιάζει τώρα ως επιλήψιμο γεγονός τι; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια υπόθεση με στοιχεία στον κ. Θεοδωρικάκο και τον προκάτοχό του, ένα κύκλωμα το οποίο βυσσοδομούσε, της νύχτας, με προστασία, με όπλα, με ναρκωτικά, εντός της Αστυνομίας, με 70 κασέτες από την ΕΥΠ νόμιμων παρακολουθήσεων και όλο αυτό το διάστημα η Αστυνομία, το Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν μπόρεσε να απομαγνητοφωνήσει τα στοιχεία της ΕΥΠ και είπε το Δικαστήριο ότι δεν είχε ατράνταχτο αποδεικτικό υλικό. Βγαίνει και ο κ. Θεοδωρικάκος και λέει ότι «δεν είχα ενημερωθεί τόσα χρόνια που ήμουν υπουργός», όταν ξέρουμε ότι υπάρχει μια συνέχεια σ’ αυτά και οι υπηρεσίες ενημερώνουν τον υπουργό. Αυτός, λοιπόν, είναι ένας υπουργός ο οποίος δεν κάνει για τη θέση που είναι. Και βλέπουμε τη ΝΔ να μιλά υποκριτικά για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά φαίνεται ότι την ασφάλεια την αντιλαμβάνεται με το να προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς, ρουσφέτια δηλαδή, με αναξιοκρατία, όχι μέσα από τις σχολές, όπου οι αστυνομικοί πρέπει να περνούν από τις σχολές με εξετάσεις, διότι ο αστυνομικός, επειδή έχει ύψιστο καθήκον, πρέπει να αγαπάει τον άνθρωπο και την κοινωνία και να έχει μια αναγκαία μόρφωση, να μην είναι ενεργούμενο του κάθε υπουργού. Βγαίνουν, λοιπόν, αυτή τη στιγμή αυτοί που υπεραμύνονται της ασφάλειας και με τη στάση τους καλύπτουν τα πιο βρωμερά κυκλώματα εντός της Αστυνομίας, τα οποία πρέπει να ξηλωθούν πάραυτα.
Δεν τα αγγίζουμε αυτά, για να μη πάει ο υπουργός σπίτι του, αυτό μας είπε τώρα ο κ. Γεωργιάδης. Ξαναπέστε το να το ακούσουν όλοι! Λέτε ότι ο υπουργός δεν πρέπει να ξηλώνει τα κυκλώματα διαφθοράς για να μη πάει σπίτι του!
Η παράταξη της ΝΔ, που «σέβεται» τη Δικαιοσύνη, τη διάκριση των εξουσιών, έκανε ό,τι περισσότερο μπορούσε αυτά τα χρόνια για να τα καταλύσει αυτά, με ένα σκοπό: να υπάρξει χειραγώγηση των εξουσιών. Είδαμε την επίθεση στην ΑΔΑΕ, η οποία κορυφώθηκε με την επιχείρηση συνταγματικής εκτροπής που ζούμε από τον Αύγουστο. Άρα υπάρχει αυτή τη στιγμή δίλημμα. Ανάμεσα στο ποιοι υπερασπίζονται τη Δημοκρατία, ποιοι υπερασπίζονται τους θεσμούς και ποιοι την υπονομεύουν. Πρόκειται περί ενός καθεστώτος το οποίο δεν έχει προηγούμενο μετά το ’74. […] Είναι μια τοξικότητα και μια επικινδυνότητα για την ίδια τη Δημοκρατία και τη λειτουργία της. Είναι αυτί που είπε η πλειοψηφία των συνταγματολόγων: το κράτος δικαίου βάλλεται, χτυπιέται.
– Για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή:
Είναι σε απόλυτη συνέπεια και συνέχεια, μιας στάσης που κορυφώθηκε με την πρόταση μομφής που υποβάλαμε κατά της κυβέρνησης. Διότι, όπως σας έλεγα και πριν, ό,τι έχουμε ζήσει το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχουμε ξαναδεί, τουλάχιστον μετά το ’74, να παρακολουθούν τον αρχηγό του Στρατού επί δύο χρόνια, δηλαδή να έχουν δοθεί 12 συνεχόμενες και ανανεούμενες εντολές παρακολούθησης. Θα μας πει η κυβέρνηση ποιοι είναι οι λόγοι; Πάμε σε εκλογές και ο αρχηγός του τρίτου κόμματος αποτελεί, τυπικά και νομότυπα, εθνικό κίνδυνο! Μήπως ο κ. Γεωργιάδης, εάν του δώσετε το λόγο μετά, μας πει έστω σήμερα, γιατί παρακολουθούνταν αυτοί οι άνθρωποι; Είναι επικίνδυνοι; Κινδυνεύουμε; Ο συνάδελφός του ο κ. Χατζηδάκης είναι επικίνδυνος; Υπάρχουν εθνικοί λόγοι; Η στάση μας, λοιπόν, είναι μια πράξη υπεράσπισης της Δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, του απόρρητου των συνδιαλέξεων. Είναι ο σεβασμός στον πολίτη. Είναι όλα αυτά που το παρακρατικό καθεστώς, αλλιώς «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη, τα τσαλαπατάει. Περί αυτού πρόκειται και πρέπει να το καταλάβουμε.

Το δίλημμα σήμερα είναι: θέλουμε μια Δημοκρατία, η οποία να χτυπάει την ακρίβεια, να προστατεύει τον πολίτη, να υπερασπίζεται την πατρίδα, ή θέλουμε ένα καθεστώς με ιδιοτελείς προσωπικούς στόχους, που να υλοποιεί αντικοινωνικές πολιτικές; Βρισκόμαστε σε συνθήκες βαθιάς πολιτικής κρίσης με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στη Δημοκρατία τη λύση τη δίνει ο λαός. Γι’ αυτό λέμε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Ο λαός θα κρίνει.