Συνεντεύξεις

Νίκος Βούτσης: Ο κ. Μητσοτάκης συστηματικά κρύβεται

👉Ακόμα και στο Ευρωκοινοβούλιο λειτουργούν οι θεσμοί ενώ στην Ελλάδα επιβάλλεται το απόρρητο και η συγκάλυψη.

✔ Πέραν της άμεσης αναφοράς στη χώρα μας λόγω της εμπλοκής της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κας. Καϊλή στο σκάνδαλο διαφθοράς, σημειώνουμε ότι δεν περιποιεί τιμή στις ελληνικές κυβερνητικές αρχές και τη Δικαιοσύνη η προφανής αντίστιξη των «νέων» που έρχονται από την Ευρώπη, με την αδράνεια και τη στρατηγική συγκάλυψης στη χώρα μας, σε ότι αφορά το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών και της παρακολούθησης με το predator του κ. Ανδρουλάκη.

✔ Ο κ. Μητσοτάκης συστηματικά κρύβεται ακόμα κι όταν από τα επίσημα αρχεία της ΕΥΠ εμφανίζονται στοιχεία για την παρακολούθηση επί ένα έτος (!) κορυφαίου υπουργού του. Η ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι προφανώς απολύτως αδιαίρετη και αμετάθετη ανεξαρτήτως του εάν ισχυρίζεται ο ίδιος ότι γνώριζε ή δεν γνώριζε.

✔ Επί τετράμηνο σε συζητήσεις με συνταγματολόγους και με πολιτικά στελέχη της ΝΔ όταν τους θέταμε το ερώτημα για το που οδηγεί η ενδεχόμενη αποκάλυψη στοιχείων της ΕΥΠ ή και της ΑΔΑΕ για παρακολουθήσεις υπουργών, ευλόγως μας απαντούσαν ότι τίθεται ζήτημα παραίτησης της Κυβέρνησης.

✔ Η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη για την ανάγκη «να περάσει στην αντιπολίτευση η ΝΔ» είναι μια προφανής ρεαλιστική ανταπόκριση στο αίτημα μιας συνεχώς αυξανόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας για να ηττηθεί η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ που μέσα στην κόλαση της ακρίβειας και των προφανών ευθυνών για τα πλήγματα στο κράτος δικαίου προχωράει ανενδοίαστα σε πολιτικές όπως πρόσφατα η κατάργηση του ΕΣΥ.

🗓12-12-2022 – 📻Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ #ertproto με τον Θάνο Σιαφάκα και την εκπομπή ”GPS”