Βίντεο

Σία Αναγνωστοπούλου: Τοποθέτηση στις αρμόδιες επιτροπές κατά τη συζήτηση του ν/σ για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

❗️Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά. Για την Αριστερά τα δικαιώματα είναι τέτοια, είναι αυτοδύναμα και θα είμαστε πάντα υπέρ. Ό,τι απελευθερώνει, ό,τι χειραφετεί μία κοινωνία προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης όλων των πολιτών, αυτό είναι για εμάς Αρχή
❗️Υπάρχει ένα μπλοκ πολιτισμικού μετασχηματισμού από τον 19ο αιώνα και ένα μπλοκ πολιτισμικού συντηρητισμού. Εάν θεωρήσουμε ότι έχει λήξει αυτή η σύγκρουση, η Ακροδεξιά θα «πάρει κεφάλι», θα θεωρήσουμε ότι τελείωσε και δεν έχει σημασία να βρισκόμαστε πάντα στην «πρώτη γραμμή».
❗️Η Δεξιά- ακόμα και όταν φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο- δεν μπορεί να έχει καθαρή θέση, γιατί ποτέ δεν τάχθηκε υπέρ αυτού του πολιτισμικού μετασχηματισμού, παρά μόνο αν αυτό νομιμοποιούσε άλλα πράγματα, άλλες επιδιώξεις εξουσίας, εξ ου και ακούσαμε απολογητικά, τι δεν κάνει το νομοσχέδιο, για να μπορείτε να έχετε όλες τις πλευρές- λίγο ως πολύ- ευχαριστημένους.
❗️Είχε πει ο υπερυπουργός σας, ο κ. Βορίδης, να τελειώνουμε με την Αριστερά με όλους τους θεσμικούς τρόπους που πρέπει να τελειώσουμε. Αν δεν υπήρχε αυτή η Αριστερά σήμερα εδώ στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό δεν θα πέρναγε, έστω και λειψό, έστω και έτσι, για να το θυμηθείτε. Γιατί αυτή τη μάχη μόνο η Αριστερά μπορεί να την δώσει.
❗️Εμείς υπερψηφίζουμε, γιατί τα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε ζυγαριές και σε κομματικούς υπολογισμούς. Χαίρομαι που φέρνετε τώρα αυτό το νομοσχέδιο, ενώ καταψηφίσατε νομιμοποιώντας το βαθύ πολιτισμικό σκοταδισμό, την αναγνώριση φύλου, το σύμφωνο συμβίωσης και πολλά άλλα.
❗️Θα ήθελα από το βήμα της Βουλής να καταδικάσω ένα φαινόμενο από θεσμικούς άρχοντες. Άρχοντες οι οποίοι είναι αιρετοί. Διάβαζα τώρα πριν ανέβω ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μίλησε με απαράδεκτο τρόπο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται. Άλλο τι λέει κάποιος στο καφενείο, που και εκεί είναι λάθος, αλλά θεσμικός, αιρετός άρχοντας να μιλάει με τέτοιους τρόπους δεν επιτρέπεται. Η μάχη κρατάει πάρα πολλά χρόνια. Έναν αιώνα και ενάμιση αιώνα, αλλά στον 21ο αιώνα τουλάχιστον κάποια πράγματα να τα έχουμε κατοχυρωμένα