Macro

Σε ταληράκια

Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας» είπε ο πρωθυπουργός στο Μαρούσι.
 
Και προφανώς εξόργισε τους πάντες.
 
Γιατί δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι, που κυβερνάνε τέσσερα χρόνια τώρα, δείχνουν ότι δεν έχουν την πρόθεση ούτε τα αίτια του δυστυχήματος να διερευνήσουν ούτε τις ευθύνες τους να αναλάβουν.
 
Εκτός αν θεωρούμε ανάληψη ευθύνης ότι ο Καραμανλής έφυγε για δύο μήνες από την κυβέρνηση.
 
Και τώρα μιλάνε για θυσία και έχουν αποφασίσει να τα ρίξουν στις «διαχρονικές παθογένειες». Δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ και στους συνδικαλιστές.
 
Ορισμένες παρατηρήσεις λοιπόν.
 
Πρώτον, ο Γεραπετρίτης είπε στη Βουλή ψέματα ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε κανονικά.
 
Κι ότι αυτό που συνέβη οφείλεται στη γαϊδουριά του σταθμάρχη και των άλλων σταθμαρχαίων.
 
Αφήνουμε στην άκρη το ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη, το ότι υπάρχει τεκμήριο αθωότητας κ.λπ., κ.λπ. Συνταγματολόγος είναι ο Γεραπετρίτης. πού να ξέρει από τέτοια;
 
Και μένουμε στην ουσία: ότι το σύστημα της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα έχει καταστραφεί, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί εδώ και τριάμισι χρόνια να το αντικαταστήσει και ο Γεραπετρίτης στη Βουλή είπε ψέματα.
 
Δεύτερον, καλή η προσπάθεια να τα φορτώσουν όλα στους συνδικαλιστές, αλλά για να τοποθετήσουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο στη συγκεκριμένη θέση, παραβίασαν όλους τους νόμους του κράτους.
 
Και μάλιστα με φωτογραφικές Υπουργικές Αποφάσεις. Κάτι που δεν γίνεται για τον καθέναν.
 
Που σημαίνει ότι πρόκειται για πολύ χοντρό ρουσφέτι. Και σφυρίζουν αδιάφορα.
 
Και υπάρχουν φωτογραφίες της αδελφής του αγκαλιά με τον Μητσοτάκη. Σοβαρά τώρα με τις «διαχρονικές παθογένειες»;
 
Και είναι και ο Άδωνις, που βλέπει την τραγωδία ως ευκαιρία να τελειώνουμε με το βαθύ κράτος του Δημοσίου.
 
Ο Άδωνις, μάλιστα. Που οι φίλοι του στο ΚΕΕΛΠΝΟ πάνε για κακούργημα για καμιά εικοσαριά παράνομες προσλήψεις στο γραφείο του. Αυτός ο Άδωνις.
 
Με τις φακές τού βαθέως κράτους 12 ευρώ τη μερίδα και τα χαρτιά χτισμένα πίσω από τις γυψοσανίδες.
 
Και ξέρετε τι θυμηθήκαμε ξαφνικά; Εκείνον τον κύριο που είχε συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη να πάρει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων για 1.500 ψήφους.
 
Και τώρα, βλέπετε την τραγωδία, που προκλήθηκε από το ρουσφέτι σας, ως ευκαιρία να τελειώνετε με το βαθύ κράτος του Δημοσίου. Πάτε καλά, ρε;
 
Και το τελευταίο. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γεραπετρίτης, που καθυστέρησε τη σύμβαση του 2014.
 
Ας αφήσουμε αυτό που κάνουν τους αθώους και δεν ξέρουν τι πάει στραβά στις συμβάσεις.
 
Ας αφήσουμε και ότι κυβερνάνε τέσσερα χρόνια και πάνε να τα ρίξουν στο τι έγινε το 2016.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε χαρτί ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε υλοποιηθεί το 68% του έργου. Η κυβέρνηση με τι χαρτί επικαλείται ότι παρέλαβε το 18%;
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το 2019 στην κυβέρνηση συμπληρωματική σύμβαση που θα ολοκλήρωνε το έργο στα τέλη του 2020. Η κυβέρνηση την υπέγραψε το 2021. Δεν έχει απαντήσει γιατί.
 
Ο υπεύθυνος του έργου το 2022 τα βρόντηξε και παραιτήθηκε. Η επιστολή του κυκλοφόρησε σε όλο το Διαδίκτυο μετά το δυστύχημα. Και γι’ αυτό μούγκα.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε χαρτί ότι τον Φεβρουάριο του 2023 είχε υλοποιηθεί το 72% της αρχικής σύμβασης και το 17% της συμπληρωματικής. Η κυβέρνηση σιωπά.
 
Αλλά άμα στριμώχνονται, λένε αφήστε, τα ερευνά η Δικαιοσύνη. Ναι, ο Ντογιάκος. Οκ.
 
Ο Σχολαστικός