Macro

Σε ταληράκια

Για να δούμε λοιπόν. Μια κυριακάτικη εφημερίδα αποκαλύπτει, με στοιχεία που μπορούν να ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους, ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθείται από την ΕΥΠ.
 
Δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε το ρεπορτάζ είναι αληθές είτε όχι.
 
Και στις δύο περιπτώσεις το θέμα είναι τεράστιο. Και θα περίμενε κανείς αντίστοιχα τεράστια να είναι η φασαρία που θα προκληθεί.
 
Ο,τι και να συμβαίνει λοιπόν, θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση μια οξύτατη αντίδραση. Να διαψεύσει, να κινητοποιήσει τη Δικαιοσύνη, να διατάξει έρευνα, κάτι τέλος πάντως.
 
Να αντεπιτεθεί έστω. Τι είναι αυτά που γράφουν οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης σε τέτοιες περιόδους που η Τουρκία κ.λπ., κ.λπ. Και, να, ορίστε, σας τα λέγαμε.
 
Τι είδαμε αντί όλων αυτών. Πρώτον, μια υποτονική αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σχεδόν μέσα από τα δόντια του. Ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα και δεν ασχολούμαστε.
 
Λες και η εφημερίδα έγραψε ότι στο Πεντάγωνο κάνουν φάρσες ο ένας στον άλλον για παράδειγμα. Ή ότι τσακώνονται για το ποδόσφαιρο.
 
Και από διάφορα σχόλια στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, περισσότερο άγχος φαίνεται να έχουν για το ποιες είναι οι πηγές των πληροφοριών, παρά για το αν οι πληροφορίες είναι αληθείς.
 
Δεύτερον, μια συνειδητή προσπάθεια της λίστας Πέτσα να θαφτεί το θέμα. Όλο το σαββατοκύριακο διαβάζαμε Κιβωτό, Μάρμαρα, Τατόι, Μαρινάκειον Μέλαθρον, ακόμα και Μποφίλιου. Για το συγκεκριμένο, όμως, κουβέντα.
 
Ούτε καν για το πόσο κακιά και τοξική είναι η αντιπολίτευση. Που το λένε για ψύλλου πήδημα.
 
Λοιπόν, να είμαστε ξεκάθαροι. Το γεγονός ότι το χειρίζονται με τέτοιον τρόπο είναι ισχυρή ένδειξη ότι το δημοσίευμα είναι αληθές. Δηλαδή ότι οι στρατηγοί όντως παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.
 
Διότι κανείς δεν θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε ένα τέτοιο δημοσίευμα που θα ήταν αναληθές.
 
Ούτε φυσικά θα είχαν κάποιον ενδοιασμό να στοχοποιήσουν τον Βαξεβάνη, όπως είχαν με το Βήμα.
 
Επομένως, το ότι πάνε να το αποσύρουν από τη δημοσιότητα σημαίνει ότι φοβούνται πάρα πολύ τον θόρυβο. Και όποιος φοβάται τον θόρυβο κάτι έχει να κρύψει.
 
Και τώρα βέβαια τα λούζονται. Πρώτον, λούζονται την αδιανόητη δήλωση της απίθανης εισαγγελέως Βλάχου στη Βουλή ότι θα υπέγραφε την παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει τη χώρα.
 
Αρα να υποθέσουμε ότι αν όντως παρακολουθούνται από την ΕΥΠ ο στρατηγός Φλώρος του ΓΕΕΘΑ, ο στρατηγός Λαλούσης του ΓΕΣ και ο στρατηγός Λάγιος της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, μάλλον «πήγαιναν να πουλήσουν τη χώρα».
 
Δεύτερον, λούζονται τις επίσης προκλητικές δηλώσεις της Βλάχου, του Κοντολέοντα και του Δεμίρη ότι την ΕΥΠ δεν την ελέγχει κανείς, δεν λογοδοτεί πουθενά και θα καταστρέφει ό,τι στοιχεία θέλει.
 
Που σημαίνει ότι και να τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί άκρη.
 
Και τρίτον, λούζονται την κουτοπόνηρη θέση τους ότι ο Μητσοτάκης δεν ενημερώνεται για το ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ.
 
Δηλαδή, ότι παρακολουθούνταν η ηγεσία του Στρατού και ο Μητσοτάκης, που είχε την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, δεν είχε ιδέα.
 
Οσο για τα κίνητρα, κρατήστε αυτό το «Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών».
 
Διότι στην προηγούμενη φουρνιά αποκαλύψεων είχε βγει και ότι παρακολουθούνταν και ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Α. Αλεξόπουλος. Αυτός με το Predator.
 
Και ο Οικονόμου στην ενημέρωση το πάει απλώς, χμ, δεν ξέρουμε, η Δικαιοσύνη, θα δούμε.
 
Παιδιά, σκατά τα έχετε κάνει.
 
Ο Σχολαστικός