Macro

Σε ταληράκια

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και οι αγριότητες είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να έχει την υποστήριξη κανενός. Τελεία και παύλα.

Και φυσικά οι αγριότητες και οι σφαγές αμάχων δεν συμψηφίζονται. Το ότι έγινε μια σφαγή προχθές δεν δικαιολογεί μια αντίστοιχη σφαγή που θα γίνει σήμερα ως απάντηση.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ανάλυση εκτός πλαισίου ούτε μεμονωμένα γεγονότα. Υπάρχει λόγος για τον οποίο η Παλαιστίνη έχει οδηγηθεί σε αυτό το σημείο.

Και ο λόγος είναι μια συστηματική προσπάθεια εξόντωσης των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου.

Με πολύνεκρες επιχειρήσεις σε πόλεις υπό τη δικαιολογία της αντιμετώπισης τρομοκρατών. Με πογκρόμ σε βάρος παλαιστινιακών χωριών από έξαλλους ακραίους Ισραηλινούς εποίκους που έχουν την προστασία του ισραηλινού στρατού.

Με δολοφονίες δωδεκάχρονων παιδιών επειδή πέταξαν μια πέτρα. Και φυσικά με συνεχείς εποικισμούς, που περιορίζουν τον ζωτικό χώρο των Παλαιστίνιων και έχουν καταδικαστεί από τον ΟΗΕ.

Με εισβολές ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων του Ισραήλ στο Τέμενος Αλ Ακτσά. Και άλλες είδους τέτοιες προκλήσεις, που κατά κανόνα οδηγούν σε αιματοχυσίες.

Και μετά, δακρυγόνα και σφαίρες στις κηδείες των θυμάτων.

Λίγα πράγματα μαθαίναμε από όλα αυτά τον προηγούμενο καιρό. Γιατί ως γνωστόν, όταν σκοτώνονται Παλαιστίνιοι, έχουμε ειρήνη, ενώ όταν σκοτώνονται Ισραηλινοί, έχουμε πόλεμο.

Ετσι, η απαίτηση κάποιων να καταδικαστούν τα εγκλήματα της Χαμάς χωρίς συμφραζόμενα νομιμοποιεί το φασιστικό εγκληματικό καθεστώς του Ισραήλ, που έχει στόχο να εξοντώσει έναν ολόκληρο λαό.

Και όχι μόνο για αυτά που έχει κάνει, αλλά και για αυτά που προγραμματίζει να κάνει.

Οπως την ολοκληρωτική λύση στη Γάζα, που φαίνεται να μελετάνε, σε βάρος 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Εδώ προκύπτουν και διάφορα παράπλευρα: παρατηρήστε πόσο έχουν ερεθιστεί οι διάφοροι φασίστες και ακροδεξιοί από αυτή την ιστορία.

Στο Τουίτερ οι ακροδεξιοί καλούν το Ισραήλ να ισοπεδώσει τη Γάζα και να τη σβήσει από τον χάρτη.

Γιατί; Γιατί είναι μαυριδεροί και μουσουλμάνοι. Είναι η προέκταση της λύσσας που τους έχει πιάσει στο προσφυγικό.

Μερικοί το τραβάνε ακόμα περισσότερο. Διάφορα σάιτ που το παίζουν άμυνα και διπλωματία αναρωτιούνται πόσο πιθανό είναι να γίνει και στην Ελλάδα μια επίθεση σαν αυτή της Χαμάς στο Ισραήλ.

Από τις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Ή με ανεμόπτερα από την Τουρκία. Και άλλα τέτοια απίθανα.

Και η Χαμάς, που πανηγύριζε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τέτοια.

Και ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, που κολλάει παντού, όποια κι αν είναι η ερώτηση.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ζώστηκε με τα άστρα του Δαυίδ και δίνει μάχη για συμπαράσταση στο Ισραήλ.

Χωρίς καν να αναφέρεται στη Χαμάς. «Ντροπή στους Παλαιστίνιους» έγραψε.

Και μίλησε για πόλεμο του πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας.

Εντάξει, αυτός προσπαθεί να ξεπλύνει το άγος με το βιβλίο του Πλεύρη για τους Εβραίους. Οπότε το παίζει τώρα βασιλικότερος του βασιλέως.

Και από κάτω μαζεύεται ο ακροδεξιός οχετός και φωνάζει, ναι, αλλά γιατί δίνετε άσυλο στους ισλαμοφασίστες;

Οπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό είναι μια παρεμπίπτουσα διάσταση στο ζήτημα, που σχετίζεται με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία της Ακροδεξιάς.

Και σε αυτό σιγοντάρουν όσο μπορούν και οι ακροκεντρώοι, που θεωρούν ότι οι Ισραηλινοί είναι μεσαία τάξη και οι Παλαιστίνιοι λαϊκιστικός όχλος.

Μαζευτείτε να υπερασπιστούμε τον ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο γιατί είναι πολύ σκοτεινά τα πράγματα.

 
Ο σχολαστικός