Συνεντεύξεις

Ράνια Σβίγκου: Κοινωνική ανάγκη οι εκλογές – «Χαμένη» κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση (audio)

🛑Είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην παίρνει μέτρα για την ακρίβεια. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τους λίγους, τα επιχειρηματικά και τα οικονομικά συμφέροντα που τη στηρίζουν.
η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλο.
Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ε. Μπαλτατζή
📌Έχουμε την πιο ακριβή τιμή καυσίμων σε σχέση με το εισόδημα, τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος συγκριτικά με αυτόν του 2010. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της σε όλες τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει, ενώ αγνόησε και την εργαλειοθήκη της Κομισιόν, που εδώ και μήνες προέβλεπε συγκεκριμένα μέτρα.
📌Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 €, ο καθορισμός πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παροχής ενέργειας, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, και του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, είναι μέτρα που έχουν δείξει στην πράξη, από την εφαρμογή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ότι μπορούν να λειτουργήσουν πολύ ευνοϊκά τόσο για τους πολίτες, όσο και για την ίδια την οικονομία.
📌Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο θα ανακοινωθεί από τον Α.Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, θα απαντά στις κοινωνικές ανάγκες, αλλά και θα αναβαθμίζει τη θέση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.