Βίντεο

Πέτη Πέρκα: Η ενεργειακή και η πράσινη μετάβαση πρέπει να εφαρμοστεί μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης

☝🏽 Ούτε μια αναφορά στον προϋπολογισμό του 2024 για την πράσινη μετάβαση, η οποία για τη Νέα Αριστερά αποτελεί κορυφαίο ζήτημα.

🙅🏽‍♀️ Η ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται την επείγουσα ανάγκη που έρχεται από την επιστήμη, τους διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις που προειδοποιούν για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές εκφάνσεις της κλιματικής καταστροφής, ως ημιανεξάρτητες κρίσεις.

👉🏾Το σχέδιό τους:

❌συντηρητική απραξία με επανάληψη του αποτυχημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου κλιματικής προσαρμογής από το αόρατο χέρι της αγοράς,

❌χωρίς μέριμνα για τους αδυνάμους

❌χωρίς συμμετοχή των πολιτών και πάντα εις βάρος της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας

🔋⚖️ Για εμάς, τη @neaaristera, η ενεργειακή και η πράσινη μετάβαση πρέπει να εφαρμοστεί μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Δεν μπορεί οι πολίτες να επιβαρύνονται μόνο με κόστη, αλλά να μην απολαμβάνουν τα οφέλη της μετάβασης.

✊🏾🌍 Ο σοβαρός αγώνας ενάντια στην υπερθέρμανση απαιτεί μια ριζική αλλαγή πολιτικής, με περισσότερη ρύθμιση, περισσότερο δημόσιο τομέα, περισσότερα κοινά αγαθά, περισσότερη Δημοκρατία. Με αξίες διαφορετικές από εκείνες του ανταγωνισμού, της συσσώρευσης που η ΝΔ ασπάζεται.

🎙 Η ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2024.