Macro

Παπαλάμπραινα: Θα κοιμόμαστε με ανοιχτά… Windows!

Πάνε οι εποχές που τρέμαμε αν θα έχουμε και την επαύριο κωλόχαρτο με τους Συριζομαδούρους που είχαμε μπλέξει. Τώρα διαλύονται οι φόβοι. Κυρίως εκείνοι οι φόβοι που δημιουργήθηκαν ή μεγεθύνθηκαν από τα -τεχνικής θρίλερ- ρεπορτάζ περί ανομίας. Εκεί που ο ρεπόρτερ μιλούσε για αδίστακτους κακοποιούς (λες και υπάρχουν και διστακτικοί κακοποιοί) και το μουσικό χαλί σού έκοβε το αίμα και αποτελούσε τη μουσική επένδυση σε ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ δημιουργίας αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Διότι προσπάθησαν επιμελώς να μας πείσουν ότι οι κατά Δόμναν «ψυχικά νοσούντες» γουστάρουν του κακοποιούς και τους λωποδύτες. Είναι τακίμια με τους κλέφτες και τους δολοφόνους. Δεν θέλουν οι αριστεροί ο άνθρωπος να έχει αίσθημα ασφάλειας. Τον θέλουν φοβικό. Τι όχι; Δεν θα μας πείτε τώρα πως οι αριστεροί θέλουν τον άνθρωπο να δρα και να δημιουργεί στον κοινωνικό χώρο ασφαλής και ελεύθερος. Αυτό δεν βολεύει το αφήγημά μας.

Σε λίγο θα μας πείτε και ότι η Αθήνα είναι πόλη ασφαλής και δεν χρειάζονται κομάντος στους δρόμους και τους αρχαιολογικούς χώρους, γιατί αυτό βλάπτει την εικόνα μας και τον τουρισμό. Επειδή εδώ δεν μας μακελεύουν τζιχαντιστές; Δεν έχουμε εμείς επικίνδυνους τρομοκράτες οπλισμένους σαν αστακούς με τρικάκια; Τι πάει να πει ότι αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους δεν είναι από αίμα, αλλά από μπογιές; Κόκκινα είναι ούτως ή άλλως… Άρα έχει κι η Αθήνα Μπατακλάν!

Η δεξιά παλινόρθωση είναι εδώ!

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε μπουλντόζες και το κάνει πράξη. Αφού αστυνομικοποίησε τη σωφρονιστική πολιτική, προτεραιότητα του οδοστρωτήρα είναι τώρα η κατεδάφιση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Μπαίνουν φουριόζες οι μπουλντόζες της δεξιάς να χτίσουν την ιδεολογική της ηγεμονία σε θέματα που για την παράταξη και τον δικό της κόσμο είναι ψηλά στην ατζέντα.

Δούλεψαν σκληρά οι άνθρωποι, συνεπικουρούμενοι από μιντιακά παπαγαλάκια, να στήσουν το σκηνικό της κινδυνεύουσας χώρας και να διατρανώσουν το δόγμα «νόμος και τάξη. Έρχονται, λοιπόν, τώρα ως σωτήρες, ως θιασώτες του Τραμπ, του Όρμπαν και του Σαλβίνι.

Στο θίασο των σωτήρων, άλλωστε, δεν λείπουν και νοσταλγοί της χούντας. Εκφραστές όσων αναπολούν τα χρόνια της ανεμελιάς, που κοιμόντουσαν με ανοιχτά παράθυρα.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο πρωτοσέλιδό της μάς συστήνει τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κώστα Λούλη (δημοτικό σύμβουλο του Αχιλλέα Μπέου, για να καταλαβαινόμαστε) ως έναν ακόμα «άριστο» υμνητή της χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ουδεμία έκπληξη! Δεν αρκούν μόνο οι «επιστημονικές» αναλύσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για την παλινόρθωση της δεξιάς. Κρίνονται αναγκαίες πιο βροντερές ακροδεξιές φωνές για να δέσει το γλυκό.

Και κάπως έτσι, ενώ ακυρώθηκε η πρόσληψη των 10.500 εκπαιδευτικών, πανηγυρίζουμε (;) σήμερα την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία. Για να κοιμόμαστε ήσυχοι με ανοιχτά παράθυρα. Διότι όλες και όλοι θυμόμαστε πόσο συνέβαλε τα μάλα στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας της κοινωνίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας!

Άρα πλέον μπορούμε να κοιμόμαστε και με ανοιχτά… Windows!

Παπαλάμπραινα