Macro

Παπαλάμπραινα: Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς… Κούλη;

Τώρα που ο Κυριάκος έχει βάλει φουλ τις μηχανές του οδοστρωτήρα για τη δημιουργία του μητσοτακικού κράτους της δεξιάς σκόρπισαν στον άνεμο τα αστειάκια για τον… Κούλη. Η περσόνα με τις αστείες γκριμάτσες και τις πέρα από κάθε φαντασία ανόητες ατάκες έγινε φτερό στον άνεμο της εξουσίας.

Γιατί πολύ απλά ο Κούλης ο εξόριστος, ο συνομιλητής εξωγήινων και σωσίας του Μr Bean δεν ήταν αυτό… που νομίζατε. Ήταν μυθικό πρόσωπο της φαντασίας όσων προσπάθησαν να τον χτυπήσουν υποτιμώντας τον με ευκολία και πιο πολύ όσων με ένα «δε βαριέσαι» δεν βρήκαν δα και τόσο σημαντικό το δίλημμα των εκλογών του Ιουνίου.

Πίσω από τα φαινόμενα που σκόρπισαν γέλιο («γιατί γελάτε, κύριοι;»), ο γόνος της Αγίας Οικογενείας του Μητσοτακέικου, ο πλέον άξιος εκφραστής του συστήματος (αξιότερος δύσκολο να βρεθεί) ετοίμαζε μεθοδικά το σχέδιο για την κατάληψη της εξουσίας και του κράτους, και όχι βέβαια απλώς της διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος είναι εδώ, επιδιώκει την υπερσυγκέντρωση εξουσιών, ενώ στρατιές «άριστων», μετακλητών, κομματικών και επιχειρηματικών φίλων λαδώνουν τη μηχανή του οδοστρωτήρα.

Ο Κυριάκος είναι κυνικός. Είναι νόμιμος κάτοχος της εξουσίας, δεν έχει ανάγκη  από τσιριτσάντσουλες, δεν τηρεί τα προσχήματα.

Από Κούλης… ΚρατιΚούλης

Αφού ξεπετάλωσε τον Βουκεφάλα και τον βάφτισε ψωράλογο, αφού τοποθέτησε τις περικεφαλαίες στο Μουσείο Πατριδοκαπηλίας και Εξαπάτησης Ελλήνων και Ελληνίδων (ΜΠΕΕΕ) που διατηρεί χρόνια τώρα ο αρχαιοφύλακας Σαμαράς, ο Κυριάκος άρπαξε τις μπουλντόζες -που κατά τ’ άλλα θα έμπαιναν μπρος στο Ελληνικό- και άρχισε άλλου τύπου ισοπεδώσεις

Το ΣΔΟΕ καταργείται, το ΣΕΠΕ υποβαθμίζεται, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος βάζει τέλος στους… αχρείαστους ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ένας είναι ο ΚρατιΚούλης και μία θα είναι και η ελεγκτική αρχή με επικεφαλής διορισμένο από τον ίδιο!

Ο ΚρατιΚούλης θα ελέγχει την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΕΥΠ… Δεν θα ήταν κακή ιδέα να ελέγχει και την ΕΜΥ για να μας λέει τον… κακό μας τον καιρό.

Αφήστε το άλλο: Πάλι καλά να λέμε που ο Κυριάκος δεν μένει σε πολυκατοικία, γιατί στο νομοσχέδιο θα υπήρχε πρόβλεψη να αναλάβει ο ίδιος και τα κοινόχρηστα ως εποπτεύων του διαχειριστή.

Από Κούλης… Στρατικούλης

Ο Κυριάκος δεν είναι ένας απλός πρωθυπουργός, είναι στρατηλάτης. Ολάκερος στρατός μετακλητών θα προελαύνει για την παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς. Μόνο στη νεοσύστατη Πυροβολαρχία (συγγνώμη… Προεδρία) της Κυβέρνησης θα απασχολούνται 440 άτομα: 100 μετακλητοί υπάλληλοι, 340 δημόσιοι υπάλληλοι με απόσπαση και δημοσιογράφοι. Κάθε υπουργός θα μπορεί να έχει οκτώ μετακλητούς υπαλλήλους συν δύο δημοσιογράφους, ενώ θέση δημοσιογράφου προβλέπεται πλέον και για τους υφυπουργούς. Στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάθε υπουργός είχε μέχρι πέντε μετακλητούς και έναν δημοσιογράφο, ενώ δεν προβλέπονταν θέσεις δημοσιογράφων ούτε για τους υφυπουργούς ούτε για τους αναπληρωτές υπουργούς.

Παρ’ όλα αυτά θα υπάρξει μείωση! Αφού έτσι διαφήμισαν τα -πιο αξιόπιστα πεθαίνεις- φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, έτσι θα είναι! Το πέντε είναι μικρότερο από το… οκτώ συν δύο! Αν δεν το πιστεύετε, μπορεί ο ΣΚΑΪ να παρουσιάσει ένα ανάποδο γράφημα (από το παρόν προς το παρελθόν) που να δείχνει… ξεκάθαρα τη μείωση προς τα πάνω. Πρώτη φορά θα ‘ναι;

Σημασία έχει ότι ο Κυριάκος ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση. «Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε», είναι αλησμόνητο το… μαθηματικό αξίωμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 0+0=14%.

Στο κάτω κάτω, δικαίως τα συριζικά ΦΕΚόσιτα πυροβολήθηκαν από το μιντιακό σύστημα επί τεσσεράμισι χρόνια. Οι υπεύθυνοι για την τσιγαρίλα, οι τροφοί κατσαρίδων των υπουργείων δεν ήταν «άριστοι». Τώρα έρχονται οι άλλοι, οι καλοί, οι άκαπνοι και κατσαριδοκτόνοι, έτοιμοι να υπηρετήσουν τον αυτοκράτορα Petit Koulis που τους γνέφει κραυγάζοντας «το κράτος είμαι εγώ».

Παπαλάμπραινα