Macro

Παπαλάμπραινα: Η Γιάννα Διοργανωπούλου επιστρέφει!

Άκουσες αναγνώστη μου τι λένε τα πουλάκια;

Αχός βαρύς ακούεται, πολλά τουφέκια πέφτουν.

Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;

Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι,

η Γιάννα έκαμε comeback, τσιμπούσια ετοιμάζει!

Με λίγα λόγια αυτή είναι η νέα περιπέτεια που ετοιμάζεται και θα ολοκληρωθεί σε πολλά επεισόδια το μεθεπόμενο έτος. Η εθνική μας διοργανώτρια, Γιάννα Αγγελοπούλου, έγινε δεκτή από τον επιτελικό πρωθυπουργό στο επιτελικό Μαξίμου και κάθισε αναπαυτικά στον επιτελικό καναπέ που έχει προηγουμένως απολυμανθεί πολλάκις, διότι στο πρόσφατο παρελθόν έκατσαν πάνω του αριστεροί κώλοι και ουχί επιδέξιοι που να ξέρουν από μεταξωτά βρακιά.

Η Γιάννα έκαμε comeback (αχ, αυτή η Άντζελα Δημητρίου όλα τα έχει πει πια!) και αναλαμβάνει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μετά τη μεγάλη εθνική επιτυχία του 2004 και των Ολυμπιακών Αγώνων που μας έστεψαν πρωταθλητές στο χρέος επί κοντώ με κάμποσα δισ. φέσι αντί για κότινο.

Η Μπουμπουλίνα των εθνικών events, η Μαντώ Μαυρογένους της διαφάνειας είναι και πάλι εδώ! Κάποιοι, κακοπροαίρετοι, το εξέλαβαν ως κακό μαντάτο. Έγραψαν πικρόχολα σχόλια και άφησαν αιχμές. Αχάριστοι και μίζεροι! Δεν καταλαβαίνουν ότι η κ. Γιάννα μας είναι η μόνη που μπορεί να τιμήσει την παράδοση. Τι θέλετε; Να αναλάβει καμιά άλλη τη διοργάνωση και να γίνει στο τέλος κανένας οικονομικός απολογισμός; Να καταστραφεί η πατροπαράδοτη πρακτική που ακολουθήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν η περήφανη «Αθήνα 2004» τήρησε πιστά αυτό που έλεγε μια διαφήμιση «δεν παίρνεις λογαριασμό, δεν δίνει λογαριασμό»;

Αλλά οι κακοπροαίρετοι και καχύποπτοι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Έχει μπει μέσα τους το πνεύμα του Λένιν και δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να αφεθούν στο πνεύμα της εθνικής παράδοσης και της Ελληνικής Επαναστάσεως. Αμ, το άλλο; Κάτι τέτοιοι είναι κατά βάθος εθνομηδενιστές. Φανταστείτε ότι είναι ικανοί να αμφισβητούν ακόμα και τα θετικά αποτελέσματα της Επαναστάσεως του 1967 και να μη συμμερίζονται τις απόψεις του νέου γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Κώστα Λούλη. Πώς να ξυπνήσει μέσα τους ο τσολιάς του ’21 και η Γιάννα του 2004;

«Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο», δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου και οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι πήραν το επιτελικό μήνυμα. Αδημονούν και ετοιμάζονται, τραγουδώντας φυσικά κλέφτικα τραγούδια, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα.

«Ραγιά καημένε μου ραγιά, για σήκω το κεφάλι, τη δόξα που ‘χες μια φορά απόκτησέ την πάλι» είναι το σουξέ που παίζεται στα μπιτσόμπαρα της περήφανης χώρας κάθε βράδυ.

Εν λευκώ, λοιπόν, να αναλάβει η εθνική μας Γιάννα το σημαντικό αυτό έργο. Άντε το πολύ πολύ να υπάρξει όρος να ντυθούμε όλες καραγκούνες με μοντελάκια Zeus+Dione! Κατά τ’ άλλα της έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη.

ΥΓ.: Χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω τον επιτελικό πρωθυπουργό, να αναφέρω ότι ως Παπαλάμπραινα, ηπειρώτισσα, ούτε Κυρά Φροσύνη θα ντυθώ με Zeus+Dione, ούτε να το γλεντήσω θέλω και -πολύ περισσότερο- δεν γουστάρω να πληρώσω τον λογαριασμό. Τα Γιάννενα απελευθερώθηκαν το 1913. Επομένως, το 2113 βλέπουμε…

Παπαλάμπραινα