Συνεντεύξεις

Πάνος Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενοχλείται από την έννοια της ενεργειακής δημοκρατίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγαπάει το περιβάλλον όταν μπορεί να εξασφαλίσει υπερκέρδη σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Παρά τις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεγελάσει τον κόσμο δεν κρύβεται η καταστροφή. Χθες στη Βουλή ζήσαμε μια παράσταση δίχως προηγούμενο. Με περίτεχνο τρόπο βαδίζουμε σε μια νέα αρχιτεκτονική των λογαριασμών ενέργειας, όπου η ρήτρα αναπροσαρμογής θα είναι σαν να μην υπάρχει, αλλά θα υπάρχει. Δεν αλλάζει ο κερδοσκοπικός μηχανισμός που έχει στηθεί, αφήνεται ανέγγιχτος», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πάνος Σκουρλέτης. «Η κυβέρνηση είναι δέσμια των συμφερόντων και τον ιδεοληψιών της. Τώρα που ο κόσμος κατάλαβε το τρικ τους, επιχειρούν ένα αντίστροφο τρικ με αποτέλεσμα πάλι να κερδίζουν οι πάροχοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «πρέπει να αποσυνδεθεί το κόστος του φυσικού αερίου από τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρέπει να υπάρξει επανενεργοποίηση ορισμένων λιγνιτικών εργοστασίων μέχρι να υποχωρήσει η ενεργειακή κρίση και να επιταχύνουμε με τρόπο ουσιαστικό την διείσδυση των ΑΠΕ, αλλά όχι με διαδικασίες fast track. Όλα αυτά τα εμποδίζει η παρούσα κυβέρνηση. Την ενοχλεί η έννοια της ενεργειακής δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγαπάει το περιβάλλον όταν μπορεί να εξασφαλίσει υπερκέρδη σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».