Συνεντεύξεις

Πάνος Σκουρλέτης: Αυταρχικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που θέλει να περιορίσει την αντίδραση του λαού

Ο αυταρχισμός επιστρατεύεται από τη Νέα Δημοκρατία κάθε φορά που τα πράγματα έρχονται σ’ ένα οριακό σημείο όταν ξεδιπλώνει τις προτάσεις της, που έχουν μια καταφανώς αντικοινωνική διάσταση, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής Επικρατείας και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε αυτό είναι θεμέλιο της πολιτικής παρουσία της κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα προληπτικό νομοσχέδιο απαγόρευσης του συνταγματικού δικαιώματος μπροστά σε αυτά τα οποία έρχονται εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης στον Νίκο Σβέρκο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε αυτό από τον νεοφιλελεύθερο χώρο και αυτό θα είναι πιο έντονο απέναντι στη νεολαία, στους εργαζόμενους που τους θεωρεί συνήθεις ύποπτους.

Ο γραμματέας εξήγησε ότι η κυβέρνηση προφανώς και αντιλαμβάνεται ότι θα προκαλέσει συγκρούσεις το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά προτιμάει αυτού τους είδους τις συγκρούσεις από αυτές που θα έχουν ως αντικείμενο και πεδίο αντιπαράθεσης τα πραγματικά προβλήματα, σημείωσε ο βουλευτής.

Θα βάλει μπρος για άλλη μια φορά με τη βοήθεια του μιντιακού συστήματος που στηρίζει τη ΝΔ την υπόθεση του κοινωνικού αυτοματισμού, θα μας ξαναμιλήσουν, είπε ο κ. Σκουρλέτης, για επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας που δεν μπορούν να κάνουν καλά της δουλειά τους γιατί κλείνουν οι δρόμοι, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι δρόμοι έχουν αρκετές μέρες να κλείσουν λόγω του λοκ ντάουν και οι επιχειρήσεις πάνε να κλείσουν οριστικά εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης.

Θα μας ξαναμιλήσουν για ανομία και μπαχαλάκηδες μόνο που τώρα δεν θα μιλάνε για μερικές δεκάδες ατόμων οι οποίοι μπορεί να πράττουν γενικώς με βάση το κέφι τους αλλά θα πρόκειται για την κοινωνία που θα αντιδρά μπροστά σ’ αυτό ζει και έρχεται, εξήγησε ο βουλευτής.

Αυτές είναι οι στιγμές που κρίνουν τον χαρακτήρα, τον προσανατολισμό, τη στρατηγική ενός κόμματος τόνισε ο κ. Σκουρλέτης αναφορικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής γι το επίμαχο νομοσχέδιο και τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά για «ναι επί της αρχής» και ότι αυτή είνα η αξιωματική αντιπολίτευση και εξήγησε ο γραμματέας, θυμίζοντας πως κάτι αντίστοιχο είχε κάνει το ΚΙΝΑΛ και με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την απλή αναλογική.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον λαϊκό κόσμο υπάρχει η ανάγκη της συμπαράταξης των προοδευτικών δυνάμεων και η κα Γεννηματά επιλέγει τελικά το να βάλει πλάτη στη ΝΔ και αυτό «θα το βρει μπροστά της» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

Για τη λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα και όσα προκάλεσε η δημοσιοποίηση των ποσών που έλαβαν ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε «δεν ξέρω ποιος στηρίζει ποιον στην περίπτωση του κ. Μαρινάκη και της ΝΔ» μετά τη δήλωση του επιχειρηματία ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που έλαβαν τα δικά του ΜΜΕ μετά τον ντόρο που ξέσπασε.