Συνεντεύξεις

Πάνος Λάμπρου: Στη δίκη για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου απουσίαζε η δικαιοσύνη

«Στην αίθουσα του δικαστηρίου έδωσαν το παρών οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροι αλλά για κάποιο λόγο που πρέπει να το διερευνήσουμε απουσίαζε η ίδια η δικαιοσύνη» δηλώνει μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» το μέλος Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου .
Ο κ. Λάμπρου σημείωσε ακόμη πως «ο Κορκονέας μπορεί να καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση και με δόλο, αυτό δεν άλλαξε, αλλά τα ισόβια έσπασαν και πήγαν στα 13 χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος του δικαστικού σώματος λειτουργεί απολύτως μεροληπτικά με ιδεολογικά και με ταξικά κριτήρια όπως π.χ. με την καθαρίστρια και  το πλαστό απολυτήριο του δημοτικού». Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι τρομακτική η απόσταση ανάμεσα σε δύο αδικήματα που το ένα είχε να κάνει με τη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού και το άλλο με μία επιθυμία επιβίωσης» καθώς και ότι «υπάρχουν άπειρες υποθέσεις που αν τις βάλει κανείς όλες δίπλα δίπλα θα διαπιστώσει ένα μανιφέστο αυταρχισμού και κοινωνικής μεροληψίας».Διερωτήθηκε ακόμη «πόσο εύκολα αποφυλακίζεται ένας άνθρωπος που κατέχει εξουσία ή χρήμα και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για έναν φτωχοδιάβαλο, έναν πιτσιρικά κ.α».Ο κ. Λάμπρου υπενθύμισε ότι με διάφορες αφορμές τα τελευταία τέσσερα χρόνια «πυροβολούσαν» το νόμο Παρασκευόπουλου. «Ακούγαμε καθημερινά ότι για όλα φταίει ο νόμος Παρασκευόπουλου. Το τελευταίο διάστημα ακούμε ότι φταίει ο νέος Ποινικός Κώδικας. Μας βομβάρδιζαν ότι με τον νέο ποινικό θα αποφυλακιστούν ο Κουφοντίνας και ο Ξηρός και μας προέκυψε ο Κορκονέας. Φταίει ο Ποινικός Κώδικας;»

Εκτίμησε ακόμη ότι με τη νέα κυβέρνηση θα γίνουν αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα προς το αυταρχικότερο «για να στεριώσουν τη λογική τους που θέλουν μια κοινωνία γεμάτη φυλακές και ένα ποινικό σύστημα αυταρχικό και εκδικητικό».