Συνεντεύξεις

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Attica στην εκπομπή “Χωρίς Μακιγιάζ”

Σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο, σε μία συνθήκη παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, ο στόχος για τη Νέα Αριστερά είναι να μπορέσει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά. Της πολιτικής αντιπαράθεσης και του πολιτικού χάρτη, αν θέλετε, με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες να διεκδικήσουμε ακόμα και την εκλογή δύο ευρωβουλευτών.
Η πολιτική στόχευση για την Νέα Αριστερά δεν είναι να παραμένει, αν θέλετε, στη γωνία της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι να παίξει έναν κεντρικό πολιτικό ρόλο στην ανάγκη για την ανασύνταξη και ανασύνθεση της ευρύτερης Αριστεράς στη χώρα.
Και αυτό το οποίο θέλουμε να ενισχυθεί δεν είναι απλώς και μόνο ένα πρόσωπο που δεν είναι ο Μητσοτάκης. Θέλουμε να ενισχυθούν πολιτικά προγράμματα και ειδικά το πολιτικό πρόγραμμα της Νέας Αριστεράς που είναι ανταγωνιστικό προς τον κύριο Μητσοτάκη και δεν είναι, αν θέλετε, συγκλίνον προς την κατεύθυνση ενός υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού που αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται στην Ελλάδα και επηρεάζει νοικοκυριά, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, δημιουργεί τεράστια προβλήματα περιφερειακών ανισοτήτων, εντείνει την εκμετάλλευση, δημιουργεί συνθήκες προβληματικής δημοκρατίας, αυταρχικής δημοκρατίας.
Εκεί πρέπει να εστιάσουμε και αυτό γίνεται μόνο με την επιστροφή της πολιτικής, μόνο με την επιστροφή της συζήτησης στα πολιτικά επίδικα της εποχής μας.