Ηχητικό

Νίκος Βούτσης: «Υπεργολαβία του ΝΑΤΟ η συμφωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι»

 
«Βρίσκεται στα όρια της άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας στην εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής
 
Ως «ένδειξη αλαζονείας του επιτελικού κράτους που καταρρέει» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Βούτσης την επίκληση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.
 
Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και το Γιώργο Μελιγγώνη, επισήμανε ότι αυτό είναι πρόβλημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και εν είδει της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας με νόημα ότι «από κάπου πήραν το θράσος για να επικαλούνται την ασυλία από τις εκλογές για τις πολιτικές τους».
 
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας, υπενθύμισε ότι «κάθε καλοκαίρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εργασιακά νομοσχέδια για να μετρήσει αντιδράσεις», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
 
«Στην αρχή κατάργησαν το οκτάωρο, τώρα καταργούν το πενθήμερο», συνέχισε ο Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αξιοποιήσει θεσμικά ακόμα τεκμηριωμένα, αλλά και μαχητικά όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εντολή που πήρε στις εκλογές από τους πολίτες».
 
Τέλος, ο Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την συμφωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι για εκπαίδευση ουκρανών πιλότων στην Ελλάδα, έκανε λόγο για μια «υπεργολαβία που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο των κεντρικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ».
 
«Η Ελλάδα έχει αναλάβει υπεργολαβία και τους εργολάβους παίζουν Δανία και Ολλανδία με τα F16», τόνισε ο Νίκος Βούτσης κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «υπεργολαβία σε επικίνδυνη κλιμάκωση» που, όπως είπε, «βρίσκεται στα όρια της άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας στην εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία».
 
«Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ευθύνη» κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.